Teljesen bizonyosat még nem tudni, de a gondozók erősen remélik, hogy állapotos Hua Mei, a dél-kínai Volong Pandavédelmi Központban élő óriáspandalány - jelentette az Új Kína hírügynökség.

A pandán erőteljesen látszanak a terhességre utaló jellegzetes tünetek - étvágycsökkenés, illetve aluszékonyság - ezek azonban akár egyes betegségeket is jelezhetnek. A várandósság tényének megállapítása teljes bizonyossággal igen nehéz. Az esetleges terhességre utaló tünetek azonban csak a szülés előtt két héttel jelennek meg a nőstény állatokon - nyilatkozta a pandavédelmi intézet egyik munkatársa.

A most ötesztendős Hua Mei amerikai születésű, a San Diego-i állatkertben látta meg a napvilágot. Anyja és apja az a két óriáspanda, akiket Kína adott kölcsön a kaliforniai állatkertnek az elmúlt években a kihalás szélére került óriáspandák megmentését célzó program keretében. A pandák kölcsönadásával egyidejüleg kötött kínai-amerikai megállapodás értelmében, amennyiben a két kölcsönállatnak idegenben kicsinye fogan, a bocs Kínáé lesz.