A bőr mélyén víz van. Ezt magába kell zárnia ahhoz, hogy hidratált legyen, állítja a Vichy. Ahhoz, hogy biztosítsa hidratáltságát, a bőr vízmegkötőket termel, amelyek a dermisből érkező vizet bent tartják és megkötik a sejtek belsejében. A vízmegkötők egy része minden nap távozik a bőrből a sejtmegújulás során. Ha a bőr túl sok vízmegkötőt veszít, vízhiányossá és érzékennyé válik.

A Filladyn az első olyan hatóanyag, amely képes újratermelni a bőr vízmegkötőit: az epidermis mélyére hatolva a sejtekbe kerül, ahol hosszan tartó tartalékot képez. Amikor a bőr elveszti vízmegkötőit, a Filladyn stimulálja azok újratermelését. Így "megtanítja" a bőrt saját természetes hidratációs folyamatának biztosítására.

A Vichy által kifejlesztett Thermal Fix hidratáló krém tökéletesen felszívódik, maximális hidratáltságot és tartós bársonyosságot biztosít. A Vichy a kétféle vízhiányos bőr eltérő igényeinek megfelelően két különböző textúrával fejlesztette ki termékét: az egyik vízhiányos, a másik pedig erősen vízhiányos bőrre készült. Mindkét típus 10% bőrnyugtató Vichy termálvizet tartalmaz.

A krém használata 45%-kal több vizet köt meg a bőrben, ami azután 24 órán át hidratált marad.