A Magyar Rákellenes Liga idén első ízben hirdeti meg az "Élet-Képek: Ecsettel az emlőrák ellen" elnevezésű jótékony célú képzőművészeti pályázatot. A világ 26 országában zajló kezdeményezés célja, hogy alkotásra ösztönözze mindazokat, akik valaha kapcsolatba kerültek a nőket érintő egyik leggyakoribb daganatos betegséggel, az emlőrákkal.

A szeptember 17-18-ára szervezett 24 órán át tartó festőmaratonon képzőművészeti egyetemisták, orvosok, betegszervezeti képviselők, gyógyult betegek és újságírók vesznek majd részt. A heylszín a Millenáris Park "D" épületébe, ami a péntek 11 órai ünnepélyes megnyitótól kezdve szombat délig bohém festőteremmé alakul át. A vállalkozó kedvűek kényelméről és ébren tartásáról pihenő-sarokkal, izgalmas programokkal, valamint teljes ellátással gondoskodnak.

A délutáni órákban szabadtéri tai-chi edzésen mozgathatják meg a festésben elfáradt végtagokat, este látványos diaboló bemutató lesz. A maratonon elkészült alkotások a többi magyar pályaművel együtt indulnak a nemzetközi képzőművészeti pályázaton, melynek végállomása a londoni Royal College of Art-ban 2004. december 3-tól rendezett kiállítás.