A magyar nők 92 százaléka tett már valamilyen ígéretet élete folyamán, míg ugyanez a férfiak 62 százalékáról mondható el - derült ki abból az úgynevezett fogadalomkutatásból, amit a Sunsilk készített abból az alkalomból, hogy novemberben mozikba kerülő Bridget Jones II. című filmet, amelynek egyik támogatója. A vizsgálat szerint a nők többsége úgy tartja, hogy egy-egy ígéret teljesítése valójában csak saját magukon múlik és semmilyen külső tényező nem játszik szerepet.

A fogadalmak többsége az egészséggel és a táplálkozással függ össze. A dohányzásról való leszokást elsősorban a férfiak említették (a megkérdezettek fele), ez az arány a nők körében csupán 27 százalékos volt. Ezután a pénzkérdés következik, a megkérdezettek fele ígérte már meg korábban, hogy igyekszik félretenni a pénzéből. A nők közül sokan a viselkedésükkel és a családjukkal kapcsolatos fogadalmakat részesítik előnyben, de a válaszadók egyötöde a munkával és a képzettségével kapcsolatban is fogadkozik.

A felmérés szerint a nők egy része a külsejével kapcsolatban tesz ígéretet. Többen le szeretnének fogyni, a nők 58 százaléka pedig már tett valamilyen ígéretet a hajára vonatkozóan.

A Sunsilk Fogadalomkutatás kitért arra is, hogy az ígéreteknek adnak-e valamilyen formát a fogadkozók: a legtöbben csupán szóban, vagy a barátaik, családjuk előtt fogadkoznak.