A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság 2004. november 17-e és 20-a között harmadik alkalommal rendezi meg kétévente esedékes kongresszusát. A rendezvény egyik legfontosabb eseménye a november 17-i, az MKOT és a betegszervezetek közös szervezésében lebonyolított betegnap volt, melynek célja, hogy hasznos információkkal lássa el a daganatos betegséggel élőket, és segítse őket abban, hogy az orvosokkal együttműködve maguk is bekapcsolódhassanak a gyógyítás folyamatába. A rendezvény fővédnöke Göncz Kinga, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium minisztere volt.

A rendezvény további védnökei: Kertész Magda, az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre felesége, Rácz Zsuzsanna, az Állítsátok meg Terézanyut! című könyve szerzője, valamint Rábaközi Andrea, a Miss Universe Hungary szépségverseny 1993-as nyertese voltak.

Az egész napos, ingyenes rendezvény keretében a betegszervezetek által szervezett előadásokon vehettek részt az érdeklődők. Az előadások a rák kialakulásával, a pszichoonkológiával, a gyógyítás lehetőségeivel, a betegség és táplálkozás összefüggéseivel, valamint a betegek érdekképviseletével foglalkoztak. A betegnap egyik kísérő programja a 17 órakor kezdődő kerekasztal beszélgetés volt. A fórum célja az volt, hogy párbeszéd induljon el az egészségügyi ellátás szereplőivel, a kormányzat képviselőivel.