Tizenegy évvel a halála után az olasz ügyészség felújította a vizsgálatot Moana Pozzi olasz pornószínésznő ügyében. A dosszié újranyitását egy olasz fogyasztóvédelmi szervezet kezdeményezte abbéli meggyőződésében, hogy a nő valójában életben van.

Ennio Biasciucci fogyasztóvédő elolvasta Brunetto Fantauzzi életrajzíró könyvét, majd feltételezte, hogy Moana Pozzi és családja csak megrendezte a halált, hogy a nő megszabadulhasson múltjától és más néven új életet kezdhessen. Pozziról úgy tudni, májrákban halt meg 1994-ben egy lyoni kórházban, és holttestét azonnal elhamvasztották. Betegségéről semmit sem lehetett tudni egészen addig, amíg be nem jelentették halálát.

A fogyasztóvédő furcsának tartja például, hogy édesanyján és nővérén kívül senki nem láthatta Moana holttestét, még a franciaországi klinika személyzete sem. Ellentmondanak egymásnak a hozzátartozók Pozzi hamvaival kapcsolatos nyilatkozatai is. Az egykori pornósztár barátnője, a Henger Éva ugyanakkor biztos abban, hogy Moana meghalt. Azt állítja, látta a betegségének különböző stádiumaiban, hiszen egy lakásban éltek. Henger szerint későn diagnosztizálták a májrákot, ezért gyors lefolyású betegségben halt meg.