Szabadtéri kampányt indított a nők egészségéért az azonos nevű információs és módszertani központ és a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület kedden Győrött - mondta az MTI-nek Mészáros Gábor PR szakértő.

A négynapos kampány során a járókelők a Rába-parti város utcáin találhatják szemben magukat az anyasággal és a szexualitással kapcsolatos szemléltető, oktató makettekkel, ábrákkal. A szervezők egyebek mellett anyaméhben kuporgó magzatot ábrázoló, műanyagból készült, szemléltető makettet, továbbá a női és a férfi nemiszervek biológiai felépítését bemutató ábrákat tárnak az érdeklődők elé a város öt forgalmas pontján. A standok mellett a nőközpont munkájában résztvevő védőnők mutatják be az intézmény tevékenységét az utca emberének, és válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.

"A női egészségért" Információs és Módszertani Központ az egészségügyi felvilágosító munkát végzők és a saját egészségüket szem előtt tartó nők ismereteit egyaránt bővíti. Többféle szolgáltatást biztosít: díjmentesen kölcsönöz ismeretterjesztő könyveket, videofilmeket, továbbá információs anyagokat biztosít egyebek között az egészséges párkapcsolatokról, a családtervezésről, a szülői szerepre való felkészülésről.

A központot a Pittsburgh-Győr testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően Győr város hozta létre az Amerikai Nemzetközi Egészségügyi Szövetség, valamint az Egyesült Államok kormányprogramjának támogatásával. A Győr és az egyesült államokbeli Pittsburgh között 2002-ben létesült együttműködés céljául tűzte ki a szülőképes korú nők egészségének javítását, amely szakértők véleménye szerint kedvező hatást gyakorolhat a születendő gyermekek egészségére