A tél végére a legtöbb ember szervezetének ásványi anyag-tartalékai is kimerülőben vannak, de ezt viszonylag könnyű pótolni a megfelelő étkezéssel, ám az ilyenkor szokásos vitaminhiányról több szó esik. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének márciusi hírlevelében e kérdésről is szó esik.

Néhány érdekesség a tanácsok közül: 50 g mandula a napi magnéziumszükséglet több mint 50 százalékát fedezi. Egy szelet (30 gramm) étcsokoládéban megtalálható a rézszükséglet közel 20 százaléka, a magnéziumszükségletből férfiaknak 10, nőknek 13 százaléka. Egy adag lencsefőzelék elfogyasztásával a napi káliumszükséglet 30 százalékát lehet fedezni. Egy adag (10 dekagramm) sertésmájban megtalálható a férfiak napi vasszükséglete. Egy adag natúr halfilé (120 gramm tőkehal) a magnéziumszükséglet 13, a rézszükséglet 25 százalékát tartalmazza. Sajtból 50 gramm a napi kalciumszükséglet 25-45 százalékát tartalmazza.