Az idei frizuradivat lágyabb csíkozásokat és színeket alkalmaz, de marad az elől sima, asszimetrikusan fésült vagy tömött frufrus és csíkozott hajak népszerűsége. A csíkozás (amely némileg különbözik a régebbi melírozástól és a satírozástól) a tavalyi sokkal feltűnőbb színkontrasztok helyett a lágyabbakat részesíti előnyben. A két-három árnyalattal sötétebb vagy világosabb tincsfestés a divat, amelyet az idősebbeknek is ajánlanak.

A mézes-vörös és a szőkés csíkok a legkedveltebbek, a fekete-rózsaszín és hasonló párosítások a nagyon fiatal lányoknak valók, közülük is azoknak, akiknek jól áll a vad, punkos stílus. Az egyszínű barna vagy fekete hajzuhatag is gyönyörű, de a mai trend sokkal izgalmasabbnak tartja, ha ezek is egy kis "színt" kapnak, amely kiemelheti a hullámokat, a frizura formáját - olvasható az egyik magyar szakmai magazinban.

A rövid hajúaknál az elől sima, sokszor féloldalra fésült, bubifrizurás, dúsított frufrus, hátul pedig a borzasra zselézett frizura a divat. A férfiaknál a tincsenként zselézett haj továbbra is a virágkorát éli. A festés már nem számít különlegesnek vagy nőiesnek, főleg ha fiatal fiúkról van szó.