Miguel Caballero kolumbiai szakember golyóálló ruhákat készít immár 12 éve. Országában, ahol sok az erőszakos cselekmény, kreációi védenek golyó és kés ellen. Kliensei főleg politikusok és vállalkozók, termékei külföldön is híresek. Az utóbbi időben sok megrendelése van Kínából. Legújabb kreációja egy nagyon finom, puha anyagból készült ruha, amelyet divatbemutatón vonultatott fel, ahol látványosan rálőtt egy 9-es kaliberű lőfegyverrel a ruhát viselő manökenre, akinek természetesen nem esett semmi baja. Az anyag ugyanis 15-szor ellenállóbb az acélnál - írta a Panorama című olasz hetilap.

Az Egyesült Államokban egy másfajta támadást, a szúnyogcsípést semlegesítő öltözéket találtak ki, amelyet főként a déli államokban vásárolnak, ahol a mocsaraknál sok a vérszívó. Az ötlet a tengerészgyalogosok rovarirtó szerrel átitatott mimetikus ruházatának finomított változata. A Massachusetts-i technológiai intézet most tökéletes egy szexuális erőszak kivédésére alkalmas blézert, amelynek ihletője a Matrix Trinity-jének viselete. A blézer speciális rostokból álló bélése áramot tud kibocsátani, ha mandzsettájában beépített kapcsolót megnyomják. Ezer dollárba fog kerülni, bár a feltalálók már tárgyalnak néhány divatházzal az árak csökkentésének reményében.

Angliában olyan pólókat kísérleteznek ki, amelyek a testtel való érintkezéskor C-vitamint bocsátanak ki, egy olasz cég antistressz dzsekit készít, amely még a hideg elleni is véd, gombóccá gyűrhető és még vasalni sem kell.