Internetes tiltakozást váltott ki az a nyilvános felvonulás, amelyet a rendőrség a dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városában, a prostitúció elleni kampány keretében szervezett. Ennek során mintegy száz, bájait pénzért áruló hölgyet vonultattak fel az utcán, mindegyiket ügyfelével összebilincselve.

A mintegy ezer főnyi publikum előtt parádéztatott örömlányokat és hozzájuk kapcsolt vendégeiket hosszú ujjú sárga pólóba öltöztették, arcuk felét maszk takarta el a sajtóban közölt fotók szerint. A helyi rendőrség szóvivője szerint az akció célja az volt, hogy elrettentsék a potenciális bűnözőket.

Egy sanghaji ügyvéd, Jao Csien-kuo (Yao Jianguo) azonban az interneten élesen elítélte az akciót, és tiltakozó levelet intézett az Országos Népi Gyűléshez, a kínai parlamenthez is. Fellépéséhez számos más internetező is csatlakozott. Jao szerint a rendőrség eljárása "sértette ezeknek az embereknek emberi méltóságát, negatív képet alakít ki Kínáról külföldön és önmagában is törvénysértő".

Az ügyvéd arra hivatkozik, hogy a nyolcvanas években egy rendőrségi utasítás megtiltotta a bűnözők közszemlére tételét, az ilyesfajta kényszerparádé közismert módon az 1966-1976 közötti, ma élesen elítélt "kulturális forradalom" gyakorlata volt. "Miért nem vonultatják fel a korrupt kádereket?" - kérdezte egy hozzászóló az egyik, a témával foglalkozó kínai internetes fórumon.