Teakülönlegesség érkezett Magyarországra: a számos kedvező élettani hatással bíró, ritkaságnak számító fehér tea immár a boltok polcain is megtalálható.

A Kínából származó növény történetét mítoszok és legendák övezik, a császárok az örök élet elixírjének egyik alkotóelemét tisztelték benne. A hagyomány szerint a fehér tea halhatatlansággal ajándékozta meg fogyasztóját, ezért több mint ezer évig csak a császárok kiváltsága volt.

Fekete és zöld rokonaihoz hasonlóan a fehér tea is jótékony hatású a szervezetre: magas antioxidáns tartalmának köszönhető, megköti a testben lévő "sejtromboló" hatású szabadgyököket, amelyek nem csupán kisebb fertőzésekért, vagy az öregedés felgyorsulásáért felelősek, de jelentős szerepet játszanak a daganatos betegségek kialakulásában is.

Nevét a bimbót körülvevő és a levelek alján megtalálható bolyhok fehér színéről kapta, amelyek szedés után ezüstös pihékké alakulnak. A tearügyeket napon fonnyasztják, majd magas hőfokon tovább szárítják. A gondos és kímélő eljárásnak köszönhetően nem csupán a fehér bolyhok, hanem a levelek sejtfalai is épségben maradnak.

Íze a zöld és a fekete tea közötti élményt nyújtja, kellemesen lágy, harmonikus, színe pedig világos, sőt akkor sem sötétedik be, és nem is keseredik meg, ha sokáig hagyják állni és nem fogyasztják el hamar.