Több mint kilencezer méter magasba emelt a szélvihar egy német siklóernyős világbajnoknőt alig néhány perc alatt edzés közben Ausztrália fölött, a sportoló azonban csodával határos módon élve maradt, egy kínai sporttársa viszont meghalt.

A 35 éves Ewa Wisnerska társaival együtt a jövő heti világbajnokságra készült a Sydneytől 280 kilométerre északnyugatra lévő Tamworth közelében, amikor hirtelen hatalmas forgószél-viharba került. Az erős légáramlás alig tíz perc alatt 9144 méteres magasságba röpítette a sportolónőt.

Ilyen magasságban mínusz 40-50 Celsius-fok a hőmérséklet, pillanatok alatt jég borította be testét és sporteszközét. A sportolónő az oxigénhiány miatt elájult és csaknem egy órán át eszméletlen volt, így akár agykárosodást is szenvedhetett volna, de a jelek szerint ez a csapás szerencsére elkerülte.

Aztán süllyedni kezdett, és 6900 méteren magához tért. Még akkor is tetőtől talpig jégburokban volt, de végre úgy-ahogy irányítani tudta magát. Amint földet ért, súlyos fagyási sérülésekkel kórházba vitték, másnap azonban már ki is engedték.