A VisitBritain turizmust reklámozó brit ügynökség útikönyv formájában kiadott egy rock-térképet, amely csodás utazásokat ígér a nosztalgiázóknak és a mitománoknak. A térkép, amely CD-Rom változatban is megjelent, sőt, az internetről is letölthető (www.england-rocks.co.uk) 200 olyan referenciapontot tartalmaz, amelyet történelmi és földrajzi adatok egészítenek ki - írta az El País című spanyol napilap.

A Beatles egymaga 20 címmel szerepel. Közöttük van a liverpooli Forthlin Road 20, McCartneyék régi családi háza, a Cavern klub, ahol először felléptek, a nekik szentelt múzeum az Albert Dockon, vagy Clivedenben az Astor-család háza, ahol lefényképeztették magukat a Help! című lemez borítójához.

A térkép jelöli a cambridge-i Hills Road 183-at, Syd Barrett utolsó lakhelyét, a londoni Brook Street 3-at, ahol Jimi Hendrix lakott, a Ridgmount Gardenst, Bob Marley első londoni lakhelyét, a kensingtoni Logan Place-en Freddie Mercury egykori házát.

Rajta van Battersea elektromos központja, amelyet megörökítettek a Pink Floyd Animals című albumán, a Berwick Street, amely az Oasis egyik lemezén szerepel, a Primrose Park, amely a Rolling Stones Between The Buttons című lemezének borítóját díszíti.

Természetesen a végső nyughelyek sem hiányozhatnak. A térképpel felszereltek könnyeven megtalálhatják a gloucesteri Priory Roadon lévő temetőt, ahová Brian Jonest temették, vagy Chippenhamben a Rowden Hillen az autóbalesetben elhunyt Eddie Cochran sírját.