Természetes, Napfelkelte, Deres hajnal és Rózsaszín álom - ezek az idei virágdivat kulcsszavai. A február 23-25-ig tartó Artvirág trendnapokon a kereskedők és a nem szakmai érdeklődők is megismerkedhetnek a virágkötészet újdonságaival.

Idén tavasszal négy fő csoportba lehet osztani a stílusokat. A A természetes sítlushoz a barna okker és a zöld különböző árnyalatait használjuk, kevés, visszafogott színű virággal, durva felületű kerámiákkal, kosarakkal. Sok ágat, vesszőt, mohát, kérget, zuzmót füvet alkalmazhatunk.

A Napfelkelte témához a hagymás virágok narancs és citromsárga válzozatait használják. Sok nárcisz, tulipán, a húsvét tipikus jelképei. A kerámiák, kaspók, vázák, szalagok, kis díszek, cserépvídító kellékek is ebben a színben pompáznak.

A Deres hajnal stílusú kompozícióknál minden fehér és penészzöld színű. Egyszerű virágok, nem túl rikító árnyalatokban, fehérben, halványkékben, krémsárgában, banánzöldben. Tulipán, sáfrány, hunyor, hortenzia, boglárka, szellőrózsa alkotják a csokrokat és virágtálakat.

A Rózsaszín álom követi az általános tavaszi divattrendet. A zöld rózsaszínnel különösen gyönyörű és a tavaszt hirdeti. A jácintok, tulipánok, vadalmák, bimbódzó bazsarózsák, babarózsák mellé hasonló tónusú üvegek, fémtartók, cizellált, rusztikus, romantikus kaspók illenek.