A Korán nem tiltja a feleség megverését - erre hivatkozva nem adott helyt egy marokkói asszony válókeresetének egy német bírónő. Az asszony ügyvédje útján más bíró kijelölését kérte, és a frankfurti bíróság elfogadta.

A kérelmet Barbara Becker-Rojczyk ügyvédnő terjesztette be a 26 éves marokkói származású asszony, két gyermek anyja nevében. Védence májusban fordult a német rendőrséghez azzal, hogy férje rendszeresen veri és azzal fenyegeti, hogy megöli. Októberben a nő azonnali válóperi keresetet nyújtott be, mert bár időközben szétköltöztek, úgy vélte, hogy amíg a házasságot nem bontják fel, férje veszélyt jelent a maga és gyermekei számára.

Az asszony hamarosan levelet kapott az ügyével foglalkozó bírónőtől, amelyben az elmagyarázta, hogy az arab családokban "nem szokatlan, hogy a férfi él azzal a joggal, hogy megbüntesse az asszonyt". A bírónő azt is megjegyezte, hogy a pár 2001-ben az "iszlám törvények alapján kötött házasságot", s hogy érvelését alátámassza, még a Korán néhány sorát is idézte.

Az idézet arra vonatkozott, hogy a férj jogosan tekintheti magát sértettnek, ha asszonya nem él erényesen. A bírónő ezután azt javasolta az asszonynak, hogy várja be az egyéves különélést, csak azután indítsa meg a válópert. Az ügyvédnő ezt azzal kommentálta, hogy a bírónő a jelek szerint úgy véli, védence azért nem él "erényesen", mert elfogadta a nyugati életmódot.