Tartósteszt: a kismama nadrágja

A kismamanadrág megvásárlásában talán nem is a válogatás a legbosszantóbb, hanem az, amikor hordani kezdjük az új darabokat - amiket nem mellesleg mindössze 5-6 hónapra vettünk, természetesen a "várandós" kifejezés kettes árszorzójával ellátva. (Ennél csak az lesz látványosabb, hogy a "baba" szó hozzátétele egy opcionális baromsághoz milyen sajátos elmozdulást visz végbe az ár-érték arányban.) Egy hét után legszívesebben minden nadrágot kidobnánk, és elátkozzuk a gonosz átverős terhesipart, úgy, ahogy van.

Akkor vegyük sorra, mire jutottunk a nadrágokkal a 40. hétre.

 
Kattintson!
Formes: a félbetétes Formes farmer egyértelműen a legdrágább és legkényelmesebb nadrág: a gumi erős, nem kopik (pedig én már a harmadik használója vagyok a darabnak), nem nézel ki benne se vakondnak, se tehénnek, van zsebe, dereka, feneke. A használó hasnövekedési ütemétől függően viszont egészen a nyolcadik hónap végéig - kilencedik közepéig megfelelő.

Ismerik azt az érzést, amikor a húgyhólyagra elölről egy szoros gumipánt, felülről egy 2-3 kilós magzat virgoncan ugráló fejecskéje nyomódik? Na ugye, hogy nem kell ahhoz sokat inni, hogy ez kényelmetlen legyen. Arról nem is beszélve, hogy a szoros félpánt egyre lejjebb csúszik, végül már csak a pocak legalját takarja. De terhespólóval (vagy a pasiméval) még elmegy. Azért decemberben egy kilógó derék terhesen nem a legjobb móka.
 

Manu-Art: az abszolút vakond, de a színei szépek. Bár nekem vászon van, nem kord. Kicsit pizsamás tehénnek éreztem magam benne, viszont tényleg végig lehet hordani, mert a pólóbetét a has nagy részét fedi, és felül erősebb, tehát tart is. Azért ebben maximum a Szigetre és a strandra menjünk, néha utcára, de ha valaki dolgozni jár, emberek közé, és nem akarja magát hónapokig zsáknak érezni, szerezzen be valami elegánsabbat is. Előnye, hogy kényelmes és kiemelkedően olcsó a többi terhescucchoz képest - máshol egy fél ingujjat se kapsz ennyiért terhes jelzővel.

Maternelle és tsai: szóval azok a középáras boltok, a 2 in 1, Mammystic, stb., ahol amolyan casual cuccokat lehet venni, a farmertől a fekete vasalt nacin keresztül a kockás vászonig, olyan 9-14 ezerig. Ide csak két tapasztalatot tudok felsorakoztatni: NE vegyél terhes csípőnadrágot, csak ha nagyon gazdag vagy, és rengeteg terhes pólót is tudsz venni hozzá, mert nagyon hamar egyetlen póló sem fog elérni a hasad közepén túlra, és a csípő-derék részed más értelmet nyer, mint korábban - mondjuk nem kivillan. És NE vegyél olyan nadrágot, amiben egy gombolós gumi állítja a teljesen szabás nélküli derékbőséget, mert ez a percenkénti nadrágfelrángatás bevásárlása 3-4 hónapra, nagyon sok pénzért. Nem tart a gumi.

Second hand: jobb használtruha-boltokban érdemes viszont körülnézni, terhes szoknyát szinte biztosan, pólót nagy valószínűséggel találunk, nadrágot esetleg. És a bababoltok is rejtenek néha értelmes darabokat, például a C&A babarészlege mellett megbújik két sor egészen tűrhető terhesruha is.

H&M: akinek van ideje, és nem riasztja vissza a romló forintárfolyam, az ugorjon ki Bécsbe a H&M Mammába: szép, olcsó, és a kedves anyuka úgyse fog egy darabig utazgatni-shoppingolni a kicsi gyerkőccel. Meg aztán rögtön helyben menő babaruhába is beruházhatunk. Bécs pedig király hely, a szombat délelőtti bevásárlás után még meg lehet nézni az Albertinát, a zöldségpiacot (hogy visszakívánjuk Budára a törököket), és andaloghatunk este a Schottenringen és az Alsergrundon, Vas Istvánra és Kassák Etire gondolva, akik szintén itt csókolóztak először. Ki ne hagyjuk a Kleines Cafét!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek