Kilencvenezer nagyobb gyerek pisil be éjszakánként

Az éjszakai ágybavizelés, mint betegség témájával foglalkozó alapítványt hoztak létre, amelynek célja, hogy minél több érintetthez eljussanak a betegséggel kapcsolatos információk. A felvilágosító munka azért is fontos, mert sokan szégyellik gyermekük betegségét és nem fordulnak orvoshoz. Az alapítvány szeretné elérni, hogy ezek a gyermekek is megfelelő szakorvosi kezelést kapjanak.


Nemzetközi adatok szerint az 5-14 éves korosztály több mint 7 százaléka szenved éjszakai ágybavizeléstől (enuresis nocturna). Az éjszakai ágybavizelés az 5 évesnél idősebb gyermek éjszaka, alvás közben bekövetkező akarattalan bevizelését jelenti. Az éjszakai ágybavizelés az asztma után a második leggyakrabban előforduló gyermekbetegség, amely Magyarországon is közel 90.000 gyermeket érint, derül ki az alapítvány közleményéből.

A www.enuresis.hu címen részletesen megismerkedhetnek a betegség okaival, a gyógymódokkal és hasznos tanácsokat kapnak arról, hogyan működhetnek együtt gyermekeikkel a betegség hatékony kezelésében. A beteg gyermekek szülei kérdéseiket élőben is feltehetik 06 20/478-53-30–as telefonszámon.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek