Feleslegesen megvett bébicuccok

Mikor terhes voltam, szinte mindenki ajánlott valamit, amit mindenképpen és feltétlenül meg kell szerezni a gyerek érkezéséig. Én pedig nagyon örültem ezeknek a tanácsoknak, mert első gyermekesként honnan tudhattam volna, mi kell a gyereknek, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán miket lehet kapni a bababoltokban. Így hát elindultunk mi is a beszerzőkörútra, és megvásároltunk számos olyan dolgot, aminek különösebb értelme nem volt. Össze is állítottam egy listát azokról a dolgokról, amiket megérte megvenni, és azokról is, amiket nem, hátha valaki okulhat belőle.



- Baby Björn aktív kenguru. Ez a Baby Björn direkt hátfájósoknak gyártott változata, tízezerrel drágábban a sima Baby Björnnél. Nekem úgyanúgy fáj benne a hátam, éppen ezért alig használom, apukának ugyan jobban bejött, de összességében nem érte meg, ugyanilyen jó – vagy rossz – lett volna egy olcsóbb is.

- Babakocsi. Minél több szempontot vettünk figyelembe, annál drágább lett, bár megszabta a választható babakocsik számát a keskeny bejárati ajtó, amin kevés kocsi fér át. Végül az egyik legdrágább márka lett, igaz használtan, így némivel olcsóbban. Soha nem bántam meg, azóta toltam más babakocsikat is, így még inkább csak ezt venném újra.
- Autósülés. Szintén a legdrágább márka, bedőltünk a mindenféle törésteszteknek. Valójában olyan rövid ideig használja ezt a hordozót, hogy inkább a következő ülésbe kellett volna beruházni, mindegy, legalább biztonságos.

- Lábzsák autósüléshez. Szép, csinos, dizájnos és baromi drága. Azt mondták, téli gyerekhez ez mindenképpen kell, jó szolgálatot tett, de ugyanilyen jó lett volna egy vastag pléd is.

- Adapter, amivel az autósülést a babakocsira lehet tenni. Nagyon sok babástól hallottam, hogy nagyon fontos szempont, hogy az autósülést a babakocsira lehessen tenni, mert milyen nagy kincs, ha a gyerek elalszik a kocsiban. Valójában ezt a funkciót körülbelül ötször használtam, egyrészt mert télen nem találtam elég melegnek az ülést, másrészt hamar rájöttem, hogy a gyerek egyáltalán nem ébred föl, ha az autóból átteszem a babakocsiba. Az adapter, ha jól emlékszem, tízezer forint volt, kidobott pénzt.

- Baby Björn pihenőszék. Szintén baromi drága, 17 ezer, de minden fillért megért. Nekünk legalábbis, mert a mi gyerekünk két hónapig egyszerűen nem aludt, és este, mikor már kikészült a vállam a hordozástól, nagyon jó volt áttenni a székbe, ahol azon nyomban álomba szenderült. Nem szokott rá, azóta már az ágyában is alszik, de ha nyűgös, még mindig szeret ott üldögélni, már hintáztatja magát.

- Digitális fülhőmérő. Szintén több ezret kóstált, a legfölöslegesebb dolog, amit eddig megvettünk, soha nem mutatta még kétszer egymás után ugyanazt az eredményt.

És egy kisebb lista arról, aminek nem dőltük be:

- Gyerekágy. Sokan dicsérték a gurulós, kerek faágyakat, amelyek a gyerekkel együtt nőnek, sokáig jók satöbbi. Nekünk is nagyon tetszett, de kiságyat végül a családi pincéből szereztünk, a lányom abban az ágyban alszik, amiben én is aludtam harminc évvel ezelőtt.

- Pelenkázó. Ezt sokáig halogattuk, szépet szerettem volna, ami utána komódnak is jó, lehet rá pakolni meg ilyenek. Vagy százat láttam egyik rondább volt, mint a másik, böszme nagy bútorok és drágák. Végül maradt az olcsó ikeás, remek szolgálatot tesz, eszemben sincs lecserélni.

- Kád. Ez volt az utolsó dolog, amit megvettünk, és már nagyon elegem volt a pénzköltésból, ezért a lehető legolcsóbb kádat vettük. Ezt viszont megbántam, a mi gyerekünk ugyanis sokat ordított az elején a fürdésnél, míg más gyerekek a háttámasztós kádakban meg fürdővödrökben vígan voltak. Legközelebb erre beruházok.

- Játékok. Semmilyen játékot meg plüssállatot nem vettünk neki a szülés előtt, és nagyon jól tettük. Minden rokontól és baráttól játékot kapott, már szép nagy készlete van.

- Sterilizáló készülék. Amit kell, egy nagy lábasban sterilizálom a tűzhelyen, de őszintén szólva kezdek leszokni róla.

- Pelenkázó táska. Ezt soha nem is értettem, miért olyan drága pusztán azért, mert ugyanolyan színű, mint a babakocsi? Ilyen nekem nincs, de még soha nem okozott gondot a tisztába tétel.

És hát nyilván van még egy rakás dolog, amiről én nem is tudok. Mostani aktuális témánk az etetőszék, kíváncsi vagyok végül melyiknék kötünk ki.

Oszd meg másokkal is!
Mustra