A bankok fizetik az idei karácsonyt?

Bármennyire is szeretnénk, hogy ne így legyen, de a karácsony egyelőre még mindig arról szól, hogy ajándékokért futkosunk, ki már novemberben, ki pedig az utolsó pillanatban és akkor is megvesszük a méregdrága versenyautót és a Barbie-kastélyt a gyereknek, laptopot a kamasznak, lábmasszírozót a nagyinak, wellness-hétvégét anyának és plazmatévét apának, ha a családi költségvetés nem is bírja el. Sebaj, veszünk fel hitelt. Vagy már nem?

Mi soha nem szoktunk hitelt felvenni, se utazásra, se ajándékokra, se egyéb kiadásokra, épp elég a lakásrészletet törleszteni; de nem kell messzire néznem, a családnak is van olyan tagja, aki mindent hitelből old meg: nyaralást, autóvásárlást, plazmatévét, ülőgarnitúrát és egyebeket. A reklámok is folyton hangoztatják: „csak tizenkétezer forint a havi törlesztési díj”, és rengetegen ugranak rá. Hiába, szeretünk tovább nyújtózkodni a takaró végénél.



Vajon így lesz ez idén is? Csökkenni fog a hitelfelvételi kedv a gazdasági világválság hírére vagy most még nem igazán érzékelhető ennek hatása? Kevesebb/olcsóbb ajándékokat vesztek inkább vagy bevállaljátok a kölcsönt?
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek