Karácsonyi kreatív sarok: üdvözlőlap saját kezűleg

Legutóbbi posztunkban azt mutattam be, hogy hogyan üvegfesthetünk, ha nem születtünk Leonardónak. Most azt szeretném modellezni, amikor a gyereket uszítjuk rá a papírra, ollóra és a ragasztóra, s hagyjuk, hadd bontakozzon ki a kreativitása.



Ugyan a postán érkezett képeslapoknak már gyakorlatilag leáldozott, a nagymama szemébe azért könnyet csalhatunk egy kis házi készítésű, karácsonyi üdvözlőlappal, amit az unoka gyártott kidugott nyelvvel. Nincs elveszve akkor sem a projekt, ha rajzban Pityu fakezű, a videón ugyanis tisztán látszik, hogy saját kézzel gyakorlatilag nem rajzolt a gyermek, becses nevén Panna, s az egyetlen, ami megdobja a készterméket (az eszmei értékén kívül), hogy a kinyitott üdvözlőlap térhatású lesz.



Nincs más hátra, mint hogy beszerezzünk a gyereknek egy halom színes papírt, mi az Ikeából hoztunk 1.490 forintért egy nagy adagot, de bármely papírboltban megvehetjük. Ha nagyon professzionálisak akarunk lenni, akkor semmit sem bízunk a véletlenre és veszünk néhány figurát kivágó lyukasztót, s az így kihullott alakzatokat tesszük a képeslap elejére, valamint belsejébe. Vagy fordítva, a minta lehet a kivágás. Ezek a kis szerkezetek (van nagyobb és kisebb méretű), nem csak szettben vásárolhatók, hanem egyenként is, így esetleg olcsóbban megússzuk. Sőt, a belső, ragasztott figurák bármilyen matricák is lehetnek, textil, vagy valamilyen egyéb vastagabb anyagból készült darab.

A nagy kérdés már csak az, hogy hogyan nyílik térbe a képeslap. Nos, egyszerű, a félbehajtott kemény kartont beirdaljuk. Erre ráragasztunk egy más színű lapot (ami az összhatást is növeli majd), így nem látszik a bevágás, csak belülről, amint kihajtjuk.

A kész képeslap nem csak a nagyi polcán mutat szépen, hanem bárkinek villoghatunk vele, mint karácsonyi üdvözlethordozó, s dagadhat a mellünk, hogy a mi gyerekünk mégis mennyire ügyes. Végül tartsunk meg egyet magunknak is, mert jól mutat a konyhában a polcon.

Jó munkát!
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek