Karácsonyi kreatív sarok: Ragasztott kép a falra

Legutóbb utaltam arra a nem elhanyagolható tényre, hogy előfordulhat, nincs a gyermeknek ügyes keze a rajzoláshoz (mert mondjuk nem volt honnan örökölnie). De a nagymamamáknak meg van az a heppje, hogy kitapétázza a kölyök képével a lakását (nem a fotójára gondolunk, azzal nem riaszt el senkit), mert mégiscsak a Pityu művelte azt a két tétova, felismerhetetlen alakzatot. Ráadásul a Pityu is lelkes és szeretne adni valami "home-made" dolgot a nagyinak.



Nos, növeljük a gyerek önbizalmát s csináltassunk vele olyat, amivel gyakorlatilag biztosra mehet. Áthidaló megoldást nyújtunk, s bár nem tagadom, hogy ehhez is kell egy kis fantázia, de sokkal hatásosabb végeredményt tud vele produkálni. Vegyünk egy képkeretet, akárhol. Mi egy korábbi gipszöntésből maradt keretet áldoztunk be, eredetileg ezt megtalálva jött az ötlet, hogy csináljunk vele valamit. Az Ikeában 390 forinttól találunk már keretet, így biztosan nem verjük magunkat óriási költségekbe, ráadásul a múlt hétről még biztosan maradt színes papírunk.



Tervezzen a gyerek valami egyszerű kompozíciót, majd vágja ki a különböző alakzatokat. Adjuk a kezébe a stift ragasztót és eresszük rá a kompozícióra. A végeredmény egy gyönyörű kép lesz, amire a nagyi igazán büszke lehet még a hencegő, szomszéd Bözsi néni előtt is.

Sőt, néhány ilyen képet még mi is elkészíthetünk, s növelhetjük otthonunk fényét egy-egy olyan vágott-ragasztott alkotással, ahol azt mondhatjuk, hogy a karácsonyfa azért ferde mert nálunk ilyen és kész.

Jó munkát!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek