Instant epres muffint süt a gyerek

Igaz, hogy ez a dobozos muffin nem valószínű, hogy látott epret, és nyilván tele van E-kkel, ám ha az elfoglalt anyucinak nem volt ideje karácsonyi édességet sütni, az anyós előtt pedig mégsem akar leégni, mentőövként bevethető és a gyerekekkel együtt könnyedén elkészíthető. (Tudjuk, muffint egyébként sem nehéz sütni, de van, akinek lelki megnyugvást okoz, ha csak az előre kiporciózott hozzávalókat kell összekutyulnia és az sem érdekli, ha az étel mű.)
 

Klikk!



A 499 forintos dobozból 12 darab muffin süthető, készítéséhez pedig elég, ha van másfél deci tej, fél deci olaj és egy tojás otthon. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük a tojással és a tejjel, amíg a massza sima nem lesz. Ezután porciózzuk ki a muffinsütőbe úgy, hogy körülbelül háromnegyedig töltse meg a papírt, így pont akkorára fog dagadni, amekkorára kell. Tegyük be a sütőbe, ahol szépen megnő és megbarnul a süti.



A cukormázhoz egy kis vízzel keverjük össze az epres port, amelyet kenjünk a muffinok tetejére. Mielőtt halványrózsaszínre száradna, szórjuk meg a külön csomagban található szívecskékkel. Várjuk meg, míg kihűl. A gyerekeket a segítségért cserébe a dobozban található matricákkal jutalmazhatjuk.

A doboz tartalma:

- 300 g tészta alappor,
- 80 g cukormáz,
- 7 g dekorszív,
- 12 db papírforma
- matricák.

Az elkészült muffinok szépek, ám műízük van, nem voltunk elájulva a terméktől, bár igazából nem is számítottunk jobbra. A gyerekek viszont élvezettel ették művüket.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek