Újabb kerületben tiltják be a játszótéri dohányzást

Tilos a dohányzás a terézvárosi játszótereken és azok ötméteres körzetében 2009. február 1-jétől. A határozat szerint a tilalom megszegése szabálysértésnek minősül, és 3-20 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtandó. Az új rendelet az egészséghez és az egészséges környezethez fűződő jogok érvényesülését segíti elő, írja az MTI.



A testületi döntésnek köszönhetően egyrészt csökkenhet a játszótéri passzív dohányzás lehetősége, másrészt nem közvetít negatív példát gyermekeknek - olvasható a határozat kezdeményezőjének közleményében. A fővárosban a VI. kerületen kívül az I. kerületben és a XII. kerületben sem szabad rágyújtani a játszótereken, ezt a példát követné a IX. kerület is, ahol napirendre vették az ügyet.

A cél, hogy a kezdeményezés összfővárosi szabályozássá váljon, ezért a Fővárosi Közgyűlés januárban napirendre tűzi a dohányzás tiltását játszóterein. A hírek szerint januártól Békéscsaba játszóterein sem szabad majd rágyújtani és alkoholt fogyasztani, sőt, a játszóterekre gépjármű behajtási, valamint egyéb, közöttük a kutyákat sétáltató tilalmat is elrendeltek. A rendelet megsértői 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal számolhatnak.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek