Tehéntejjel és tápszerrel kevert anyatejet adott el egy nő

Tehéntejjel és tápszerrel kevert anyatejet adott el egy hódmezővásárhelyi asszony egy kisgyermekes családnak - írja a Délmagyarország. Benedek, a 4 hónapos kisfiú - aki megkapta az italt - kihányta az egészet, ekkor tűnt fel a szüleinek, hogy valami baj lehet az anyatejjel. Az asszony és a férje elhatározták, hogy lebuktatják a háromgyerekes anyát, aki korábban azt állította, hogy annyi teje van, hogy abból más gyereknek is hordanak.



A tejet adó asszonyhoz a védőnő, az anyatejgyűjtő munkatársa és Benedek édesapja mentek el. A szakemberek mintát vettek a hűtőben tárolt anyatejből és már a helyszínen kiderült, hogy abba valamit belekevertek. A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy tehéntejjel és tápszerrel is dúsította a nő az anyatejet, ezért ellene ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés alapos gyanúja miatt nyomoz a rendőrség, írja a Független Hírügynökség.

Az anyatejért a leadó anyukák 1800 forintot kapnak literenként, Az anyatejjel való kereskedés jó üzletnek tűnik, egy weboldalon például anyatejközvetítéssel is foglalkoznak és van, aki egy aukciós oldalon kínálja eladásra fölösleges anyatejét.
Oszd meg másokkal is!
Mustra