Szombaton indul a Születés Hete Fesztivál

Hetedik alkalommal veszi kezdetét szombaton a Születés Hete Fesztivál, mely május 16-24-ig az ország egész területén számos programmal várja az érdeklődőket. A fesztivál fókuszában a szülés és születés áll, s azoknak a kismamáknak és családoknak szeretnének a szervezők tájékoztatás és segítséget adni, akik ez előtt a nagy esemény előtt állnak.

A Születés Hete Fesztivál rendezőinek célja, hogy a családok tisztában legyenek a választási és döntési lehetőségeikkel, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváival, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekkel és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásaival.

A rendezvény a különböző szakmai és civil csoportok között hidakat szeretne építeni, s a célja az, hogy párbeszéd alakuljon ki a klasszikus és alternatív módszerek hívei között, ne pedig falak épüljenek. Hitvallásuk az, hogy ugyan ahhoz a célhoz több féle úton juthatunk el, s ennek a megvalósításához ad segítséget a fesztivál.

A szervezők negyven településen várják az érdeklődőket számos szakértő részvételével, s szülészorvosok, szülésznők, bábák, dúlák, védőnők, szülésfelkészítők, pszichológusok, homeopaták, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek, szoptatási tanácsadók beszélgetnek az érdeklődőkkel.

A különböző helyszíneken nem csak a szülés és terhesség folyamatával kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai ismeretekről, beavatkozásokról és szűrésekről kaphatnak a látogatók tájékoztatást, hanem a női léttel kapcsolatos fontos kérdésekről is hallgathatnak előadásokat, s részt vehetnek kötetlen beszélgetéseken szakértőkkel. A gyermekek életével kapcsolatos különböző nevelési kérdésekről és egyéb témákról is hallgathatunk előadásokat, a rengeteg program közül mindenki kiválaszthatja azt, ami számára érdekes és hasznos.

Május 22-én 18:00 órakor Dr. Czeizel Endre előadását hallgathatjuk a genetikáról Keszthelyen. A Gyengéd születésről szintén ezen a napon(is) tudhatunk meg mindent a XVIII. kerületben 15:00 órakor Hoppál Bori (testtudatoktató, dúla) a női test csodáiról beszél nekünk Miskolcon, Egerben, Tatán, Móron egyaránt, valamint több száz szakember gondoskodik arról országszerte, hogy érdekes információkat kaphassunk a fesztivál alatt.

A rendezvénysorozat nem eltitkolt szándéka, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a családok, s elsősorban a nők tudatosan éljék meg a várandósságuk időszakát és a szülést. Ne csak a lehetőségeikkel legyenek tisztában, hanem azzal is, hogy számukra mi az, ami a leginkább megfelelő.

A Születés Hete Fesztivál azt is szeretnék tudatosítani a szakmai szereplők, és a családok számára, hogy széleskörű, emberi és evidenciákon alapuló tájékoztatást kapjanak folyamatosan a kismamák, nem csak ezen a héten, hanem egész évben .

Oszd meg másokkal is!
Mustra