Új szívet kapott Hannah Jones

A múlt héten számoltunk be Hannah Jones-ról, arról a 14 éves kislányról, akit úgy ismert meg a világ, hogy nem engedte, hogy szívátültetést végezzenek rajta, majd megváltoztatta döntését és mégis belegyezett a műtétbe.

hannah2

Az események azóta felgyorsultak, olyannyira, hogy Hannah már meg is kapta az új szívet, miután helikopterrel átszállították a londoni Great Ormond Street-i Gyermekkórházba.

Szülei, Karsty és Andrew egész éjjel mellette voltak, a család egyik barátja pedig így nyilatkozott: "Hannah nagyon bátor lány és mindenki imádkozik a teljes felépüléséért, de tisztában vagyunk vele, hogy ez egy komoly műtét volt. El kell telnie néhány napnak, hogy túl legyen az életveszélyen."

A lánynak négyéves kora óta van súlyos szívbetegsége, mely egy leukémiát kezelő gyógyszer ritka mellékhatásaként alakult ki nála. Hannah Jones legelső, forradalmi döntését azzal indokolta, hogy „beteg" lesz a kórháztól, s nem szeretne többet műtéteken átesni, melyek komoly traumát jelentettek a számára. Múlt héten azonban a The Sun arról számolt be, hogy megváltoztatta a véleményét, szülei legnagyobb örömére.

A tinédzser elmondta, hogy azután hozta meg ezt a nehéz döntést, miután veseelégtelenséget állapítottak meg nála öt nappal a 14. születésnapja után. A kórházban azonban nem tudtak rajta dialízist végezni, a szíve ugyanis túl gyenge volt a beavatkozáshoz. Ez pedig azt jelentette, hogy Hannah-nak két választása volt: vagy visszakerül a transzplantációs listára, vagy kockáztatja a teljes veseelégtelenséget és a biztos halált.

Néhány vizsgálat elvégzése után rájött, hogy nagyobb esélye van új szívvel életben maradni, valamint abban is reménykedik, hogy jóval kevesebb gyógyszert kell majd szednie. Az eddigi 27 helyett lehetséges, hogy csak 12 darabot.

Az orvosok döntése szerint Hannah előre került a transzplantációs listán, hogy amint egy szerv elérhetővé válik, elvégezhessék rajta az életmentő műtétet. Ez múlt éjjel meg is történt, az orvosok azonban még nem nyilatkoznak a kislány állapotáról.

forrás: www.thesun.co.uk

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek