Alvásproblémák ellen anyaméhet a kiságyba!

Lehetséges, hogy új korszak kezdődik az éjszakai nem alvással szenvedő szülők életében, ugyanis egy forradalmian új találmány kerül hamarosan a boltokba. Ez a matrac, mely olyan érzetet kelthet a babákban, mintha az anyaméhben lennének, végre véget vethet a szülők álmatlan éjszakáinak.

Easidream
Easidream

A remek találmányt, melynek bélése felfújható, a már meglévő matrac alá kell helyezni, s a ráfektetett babák 90 százalékánál csökkent az éjszakai felébredések száma.

A matrac bélése, hogy minél élethűbben utánozza az anyaméhet, működés közben először lágyan megtelik levegővel, majd leereszt, vagyis ringó mozgást utánoz. Ez azonban még nem minden, a kiságy oldalára egy ölelni való bárányka is fel van akasztva, melyből anyai szívverés, valamint egyéb válogatott hangok hallhatóak, például a porszívóé és hárfa is.

A porszívó hangja, bár első hallásra meghökkentő felszerelése egy kiságynak, nem véletlenül került a báránykába. Sok kisgyerekre nyugtató hatással van ugyanis, mert nagyon hasonló az anyaméhben hallható suhogáshoz. Egyes tanulmányok szerint a hárfa pedig nemcsak ellazítja a babákat, hanem megnyugtatja őket.

A bélés mozgása arra „bátorítja” a kicsiket, hogy a hátukon aludjanak, mely fekvési pozíció- az idézett Dailymail.co.uk szerint- a legbiztonságosabb a babák hat hónapos koráig.

A találmány - mely az Easidream nevet viseli - fejlesztője egy hatgyermekes édesanya, akinek a legkisebb gyermeke éjszakai alvásával gyűlt meg a baja.

A brightoni egyetem kutatói kifejlesztettek egy prototípust, s 14 pár jelentkezett az Easidream kipróbálására, akiknek teljes alvási naplót kellett vezetniük.

Az egyik önkéntes édesanya, akinek a kislánya hét hónapos, így nyilatkozott a termékről:” Két hétig használtuk, s a lányom imádta. Két perc alatt elaludt, alig hittem a szememnek, megváltoztatta az életünket.”

Jeanne Tarrant, a Royal College of Midwives, azaz a Szülésznők Királyi Főiskolájából azt nyilatkozta, hogy a babák bizony reakciót adnak az anyai szívverésre, valamint a „fehér zajra”, s többnyire elalszanak tőlük. A lágy mozgás is segíthet, s minden hasznos lehet, ami az anyaméhben töltött időszakra emlékezteti őket.

Az Easidreamet októbertől dobják piacra Londonban, s reméljük, hamarosan a magyar szülők is kipróbálhatják, s az éjszakáik nyugodtabban telnek majd.

Oszd meg másokkal is!
Mustra