Megelőzik a hasrepedést a terhességi krémek?

Van, aki hisz a terhességi krémek csodatévő erejében, sokan viszont úgy gondolják, hogy a bőr szétrepedezése pusztán genetikai okokra vezethető vissza: aki hajlamos rá, a legdrágább krém sem fogja megmenteni attól, hogy zebracsíkos legyen a hasa a terhesség végére.

tomtom3

Lássuk, mivel és mennyiért kenegetheti feszülő hasát az, aki bízik a kenceficék pozitív hatásaiban.

Vichy

A gyártó szerint a krém megelőzésre is jó, mert a bőr a krém segítségével megőrzi rugalmasságát, de a más kialakult terhességi csíkok kezelésére is használható, hiszen a bőrszerkezet helyreállításával a striák láthatóan halványodnak. A 125 ml-es termék ára 5499 Ft.

Avon

Az Avon terhességi csíkok és narancsbőr elleni krémje a leírás szerint halványítja a terhességi csíkokat és még narancsbőr ellen is bevethető. 150 ml 3300 Ft.

TomtomMama

A Poronty által is tesztelt termékcsalád terhességi csíkok elleni masszázskrémje rózsaolajat, jojoba olajat, avokádó olajat, szezámolajat és E vitamint tartalmaz. 200 ml 3900 Ft.

Milupa

A terhességi krémet a várandósság alatt és a szülés után néhány hétig napi 1-2-szer kell a mell, has, csípő és combok bőrén alkalmazni. Használata során a bőr puhává és simává válik – legalábbis a gyártó szerint, ráadásul a színezőanyag-mentes termék értékes búzafehérjét tartalmaz. 75 ml 1270 Ft.

Babylove olaj

Kismamafórumokon gyakran emlegetik ezt a terméket, amely babáknak való, ám a tapasztalatok szerint hatékony a terhességi csíkok megelőzésében is. Az olaj parfüm-, színezék-, tartósítószer-, paraffinolaj-mentes és glutén nélkül készült. 250 ml 700 forint körüli összegért kapható.

Babé

Esszenciális zsírsav tartalma segít megelőzni a striák kialakulását és a leírás szerint terhesség után is használható – például fogyókúrázás során. 200 ml 5700 ft.

Avent

A kismamák kiszolgálására specializálódott cég terhességi csík elleni hipoallergén krémje ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag tengeri növények kivonataiból készült és állítólag a viszketést is csökkenti. A 200 ml-es kiszerelés 2560 ft.

Chicco

A csak a bőrfelületen ható multivitaminokban és természetes olajokban gazdag illatmentes krém táplálja és hidratálja a bőrt, így előzi meg a striák kialakulását. 200 ml 4160 Ft-ba kerül.

A kismamák a speciális terhességi krémeken kívül számtalan praktikát tudnak a terhességi csíkok megelőzésére. A hirtelen hízás és nagy mennyiségű súlytöbblet felszedésének elkerülése mellett bevethető a körömvirág krém (100 g 975 Ft), a mandulaolaj-levendulaolaj keveréke (mandula: 100 ml 1295, levendula: 10 ml 815 Ft), különböző babaolajak, a gyógyszertárban kevert hidratáló krém, és tulajdonképpen bármely hidratáló testápoló megfelelhet. Akinek mégis kialakulnak a terhességi csíkjai, Hanna korábbi cikkében talál megoldási javaslatokat a problémára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra