A mai posztban a Huffington Post egyik szerzőjének kirohanását szemlézzük. Sloane Bradshaw olyan helyzetben találta magát, amilyenben a Szex és New Yorkból ismert névrokona soha nem volt, nők (és férfiak) milliói viszont igen. Lett egy férje, lettek gyerekek, aztán a férj szépen lelépett egy fiatalabb csajjal. Bradshaw bevallja, hogy az lenne a nagyvonalú dolog, ha egy szó nélkül túllépne az egészen, de nem képes erre, valószínűleg mert emberből van ő is. Elismeri továbbá, hogy meg van keseredve, és pontosan ezt a keserűséget foglalta össze tíz pontban, abban a tíz pontban, ami formáját tekintve tíz tanács az új csajnak. Tartalmukat tekintve azonban inkább beszólásoknak tűnnek.

  1. Egyelőre még én vagyok a felesége. Úgyhogy ne üsd bele az orrod a dolgainkba, amíg a válás nem végleges. És igen, ez a gyerekek láthatási jogára is vonatkozik.
  2. Ne akard folyton elolvasni az összes SMS-t, amit küldök neki.
  3. Egy percig ne gondold, hogy vissza akarom őt hódítani. Mert nem akarom.
  4. Ne akarj a gyerekek életének részévé válni, és főleg ne kényszerítsd őket arra, hogy a láthatási idő alatt veled kelljen találkozniuk.
  5. A gyerekek miatt sajnos néha muszáj lesz találkoznom veled. Ilyenkor nem kell ám feltétlenül szupermodellnek öltöznöd.
  6. Sem pedig dühöngő őrültnek (mint Pennsatucky az Orange is the New Blackben).
  7. Amikor a férjemmel beszélgetek, ne szólj bele folyton, hogy te is hozzátegyél valami okosat. Továbbra sem vagy a kapcsolatunk része.
  8. Ne várd el, hogy figyelembe vegyem, hogy mit érzel, főleg azt ne, hogy saját magam vagy a gyerekeim kárára legyek rád tekintettel. Egyáltalán nem számítasz nekem.
  9. Mivel lefeküdtél a férjemmel és szétdúltad a családomat, nulla a valószínűsége, hogy valaha lesz bennem irányodban bármennyi tisztelet, főleg akkor, ha azt csinálod, amiről ebben a listában írom, hogy ne csináld. De persze abszolút jó néven veszem, ha megpróbálod kiérdemelni a megbecsülést.
  10. A legjobb tanácsom neked és mindenkinek, aki olyan mint te: ne menj bele a „másik nő” szerepébe. Mert ha belemész, akkor pontosan olyan pasit fogsz ki, amilyet az ilyen csajok érdemelnek: a szararc férjemet. Szóval gratulálok.