Nem kell transzneműnek lenni ahhoz, hogy a férfiak – szerelem ide vagy oda – tartsanak attól, hogy anyuka és apuka színe elé lépve bemutassák szívük választottját. Olvasóink történeteiből kiderül, hogy nagyon egyszerű oka is lehet annak, amiért a pasik nem viszik el a szüleikhez a barátnőjüket, és pont emiatt szomorú a legtöbb sztori. Mint azt majd észreveszik önök is, nem is a lányokkal, hanem a szülőkkel van ilyenkor a legnagyobb probléma, akik saját elképzelésüket próbálják fiukra ráerőszakolni. 

A lány kinézete miatt 

Mostanra már középkorú olvasónk fiatal srácként összejött egy lánnyal, akit nem tartott szépnek, viszont nagyon jól érezte magát vele. A kinézet problémája viszont felülírta a gyengéd érzelmeket, Lajos – ahogyan olvasónkat nevezzük – ugyanis amiatt nem mert bemutatni a barátnőjét a szüleinek, mert attól félt, szörnyülködni fognak a választásán. "Még az is lehet, hogy anyámékat nem érdekelte volna a lány elálló füle és turcsi orra, de akkoriban egyszerűen szégyelltem volna megjelenni a csajommal. Igazából emiatt is lett vége az egésznek, mert a haveri körbe sem vittem bele a lányt, ő pedig érezte, hogy valami nincs rendben. Szép csendesen elváltak az útjaink végül" – mesélte Lajos. 

A nagy korkülönbség miatt

Henriknek hiúsult már meg kapcsolata amiatt, mert választottja jóval idősebb volt nála. Őt ugyan nem érdekelte ez a tény, sőt, mindig is az érettebb nőkhöz vonzódott, a szülei viszont kategorikusan kijelentették, hogy lehet választani, vagy a család, vagy a nő. "Amikor Lilláról kiderült, hogy több mint tíz évvel idősebb nálam, tudtam, hogy nem vihetem haza a szüleimhez soha. Ez eleinte nem is jelentett problémát, aztán Lilla elkezdett kérdezősködni. Nem tehettem mást, elmeséltem neki a korábbi esetet, azt, hogy a szüleim teljesen kiakadnának, ha tudnák, hogy egy nálam jóval idősebb nővel vagyok együtt. Nagyon rosszul esett neki, de megértette, legalábbis egy ideig úgy tűnt. Aztán persze komolyabb kapcsolatot szeretett volna, összeköltözést, gyerekeket, amihez engem alkalmatlannak talált, többek között amiatt, mert még a szüleimmel sem vagyok képes szembeszállni.."

Gyerekek voltak a történetben 

Angéla a másik oldal szemszögéből nézve mesélte el, hogy őt miért nem muatta be több mint két évig a barátja a családjának. A lánynak fiatal kora ellenére már volt két gyereke, akik érdekes módon nem jelentettek problémát a férfiaknak mindaddig, míg Angéla elő nem hozakodott azzal, hogy most már a szülőket is szeretné megismerni. Ekkor még az a pasi is meghátrált, aki szinte náluk lakott már, és anyja három kiskorúval maradt egyedül annak idején. "Az expasim hajthatatlan volt. Hiába mondtam neki, hogy egy ilyen szituációban az anyja megértő lesz, ő kijelentette, hogy csak akkor hajlandó bemutatni otthon, ha a gyerekekről nem teszek említést. Vagyis azt kérte, hogy tagadjam meg őket, titkoljam el, hogy kétgyerekes anya vagyok, hazudjak a szüleinek. Aki nem élte még át, annak fogalma sincsen arról, mekkora fájdalom, amikor nem vállalja be az embert az, akit a legjobban szeret" – magyarázta.

Az anyagi helyzet miatt

Ha azt hiszik, csak a szappanoperákban fordulhat elő, hogy a gazdag szülők elvárják, fiuk csak gazdag lánnyal állítson haza, nagyon tévednek. Az alábbi történet megosztójával pont ez történt: az ősök többször is hangot adtak az elképzelésüknek, hogy ilyen anyagi háttérrel rendelkező meny a vágyuk, egy középosztálybelit el sem tudtak képzelni a fiuk mellé. "Anyám meggyőződése volt, hogy azok a lányok csak a pénzemre hajtanak" - mesélte Olivér. "Mivel úgy gondolta, Magyarországon kicsi az esélye annak, hogy jómódú barátnőre találjak, külföldön kellett végeznem az egyetemet is, és egyértelmű volt, hogy mi a dolgom: egy, a családnak megfelelő, feleségnek való lánnyal visszajönni. Az egyetemi évek alatt ismerkedtem össze egy francia lánnyal, akinek pont az egyszerűsége fogott meg, mindemellett gyönyörű és okos volt, de tudtam, hogy az ő hátterével nem fogadják el a szüleim. Meglepő módon a lány tudomásul vette a helyzetet, és miután elmagyaráztam neki a szituációt, soha egy szóval nem sérelmezte, hogy nem viszem haza. A kapcsolatunk három évig tartott, ha úgy alakul, fel is lázadtam volna miatta, de sajnos nem úgy alakult. Beleszeretett valaki másba."

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.