Képzeljék, nemrég egy olvasónk azt írta a Velvet Facebook-oldalán, hogy nagyon menő esküvői ruhája lesz, és ha túllesz az esküvőjén, szívesen megmutatja. Annamária olyan jó fej volt, hogy betartotta a szavát, sőt, a férjéről, és a különleges lagzi ötletéről is írt nekünk. 

Annamária és Balázs három és fél éve vannak együtt, egy szilveszteri buliban ismerkedtek meg. A már-férj szoftverfejlesztőként dolgozik, és nagyon szereti a munkáját, a már-feleség pedig most végzett az Eszterházy Károly Főiskolán, szociálpedagógia szakon. Hátrányos helyzetű gyerekekkel szeretne foglalkozni. De innen már tényleg övé a szó.

„Tavaly nyáron kérte meg a párom a kezem, egy koktélozás után, a Balatonnál. Február óta terveztük az esküvőt. A steampunk esküvő ötlete igazából egy folyamat eredménye: 3 éve kezdett el érdekelni a steampunk szubkultúra, mikor a barátnőm mutatott nekem egy Abney Park dalt, ami első hallásra annyira megtetszett, hogy utánakerestem a stílusnak, és rögtön beleszerettem. Egy ideje járunk Conokra [a convention rövidítése, hasonló érdeklődésű emberek találkozója, legyen az képregény, Gyűrűk Ura, vagy más egyéb] is, tavaly az EuroSteamConon is voltunk, illetve volt lehetőségünk résztvenni egy steampunk fotózáson is, ahol nagyon jó képek születtek. Balázs támogatja ezt az érdeklődésemet, és ő is szeret velem együtt beöltözni. Elég kreatív embernek tartom magam, ruhákat és cipőket is alakítok át, az első steampunk szettjeinket is én készítettem. 

Az esküvőre készülve keresgettem menyasszonyi ruhákat az interneten, de valahogy egyikben sem tudtam elképzelni magam. Ekkoriban már egy ideje szerettem volna igazi acélmerevítéses fűzőt magamnak, csak az ára tartott vissza. Ekkor jött az ötlet, hogy rendelek egy egyedi acélmerevítéses fűzőt, és ahhoz csináltatok ruhát. Plusz szerettem volna, hogy ha már sokat kiadunk egy ruhára, azt máskor is fel tudjam venni. Tehát kitaláltam, hogy milyen fűzőt szeretnék, ehhez kellett keresnem valakit, aki elkészíti a ruhámat. Az egyik facebookos steampunkcsoportban rákérdeztem, hogy ismer-e valaki olyan embert, aki meg tudná nekem csinálni a ruhát. Többen ajánlották Koncsek Juditot, akivel fel is vettem a kapcsolatot, és rögtön el is vállalta a ruha elkészítését. Vele egyébként a ruha elkészítésének folyamata közben össze is barátkoztunk, az esküvőn is ott volt. Ő készítette a szoknyát, a bolerót és a kalapomat is. A kesztyűm és a csokrom én készítettem, a cipőm pedig egy receptre készítetett ortopéd cipő volt, mivel járáshibám van. A ruha, a kiegészítők, és a fotós tekintetében is nagyon nagy szerencsénk volt, nagyon gyorsan és olcsón sikerült találnunk olyan embereket, akik messze felülmúlták a várakozásainkat.

A férjem ruháját egy budapesti mesterszabó, Czinder Timea készítette. Úgy beszéltük meg, hogy nemcsak ő nem láthat engem a ruhámban az esküvőig, hanem én sem őt. Tehát mindketten csak az anyakönyvvezető előtt láttuk meg egymás ruháját. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a ruháinkat, illetve a lagzit illetően is. Bár sokan nem hitték el, hogy ez valóban a menyasszonyi ruhám… 

A fotósorozatot a Vasúttörténeti Parkban készítettük múlt szombaton, a fotósunk Bodnár Dávid volt. Nagyon élveztük a fotózást, nyilván a stílus miatt választottuk ezt a helyet, plusz a férjem szülei közlekedésmérnökök, innen is volt érdeklődés a vonatok iránt. Dávid munkái nagyon tetszettek, éppen az ő látásmódját kerestük.

Az előkészületeket közösen vittük, én kerestem fotóst, cukrászdát, Balázs szervezte a helyet, és a zenét. Steampunk szettel kezdődött, majd az Alpáré crew special lépett fel, elég sokrétű volt a zene is.   A tortánk egy TARDIS torta volt, mert  nagy Doctor Who rajongó vagyok, és mindenképp szerettem volna, ha ez megjelenik az esküvőnkön is.”