Én kétszer féltem eddig életemben úgy istenigazán, két helyen volt, hogy úgy éreztem, hogy a testi épségem közvetlen és komoly veszélyben van. Az egyik az volt, amikor éjszaka eltévedtünk Marrakesh töksötét sikátoraiban, és csak azt láttuk, hogy egyre többen követnek minket egyre közelebbről.

A másik, amikor a 207-es éjszakai busszal mentem haza egy szombat éjjel Londonban a szállásra egy buliból, és a zsúfolt járművön rajtam kívül mindenki agresszív részeg volt és ordított, és olyan feszültség vibrált a levegőben, hogy az utolsó pár megállót inkább legyalogoltam, mielőtt én leszek a következő, akibe belekötnek.

Ez nyilván senkit nem érdekel, de az alábbi sztori pontosan itt kezdődött, ezen a bizonyos 207-es éjszakai buszon Londonban, amihez képest az éjszakai négyeshatos egy hercegnői babazsúr. Na, ezen a bizonyos londoni járaton egy fiatalember elkezdett fogdosni egy csinos, szőke lányt.

A lány kanadai és Kaitlyn Regehrnek hívják. Még október 7-én tette fel a Facebookra, hogy köszönetet mond annak az ismeretlen srácnak, aki megvédte ezen a bizonyos horrorbuszon. Valaki elkezdte fogdosni, de szerencsére ott volt egy ismeretlen, aki közbelépett, és rászólt az illetőre, arra figyelmeztetve, hogy mit szólna, ha az ő női hozzátartozójával csinálná ezt valaki. Erre a zaklató abba is hagyta a fogdosást. Regehr ezt írta ismeretlen megmentőjének az eset után:

A leginkább azt köszönöm, hogy az őhozzá közel álló nőkről kérdezted az illetőt, édesanyjáról, húgáról... Azt mondtad: „ez a lány a húgod lehetne. Ő valakinek a testvére” – és ezáltal [arctalan áldozatból] egy személlyé váltam. Közösséget kovácsoltál belőlünk.
Nemcsak azt köszönöm, hogy kiálltál értem, meg hogy biztonságban érezhettem magam miattad, hanem azt is, hogy a hazamenetel közben megmutattad, hogy a zaklatást elszenvedő is ember – ebben a nagy, könnyen anonimmá váló városban. De te nem fordultál el. Kiálltál értem. Mondtál valamit.

To the man on the 207 buss towards Acton last night (the tall, dark, and dapper one with the beard), Thank you for...

Posted by Kaitlyn Regehr on Wednesday, 7 October 2015

Regehr azt is írta, hogy szeretne újra találkozni az illetővel, hogy hálából meghívja egy sörre, és kért mindenkit, hogy ossza meg a posztot, hátha előkerül a fiatalember, aki megvédte az éjszakai buszon.

A történet azután került be az újságokba a világ körül, amikor az eredeti Facebook-poszt annyira sikeres lett, hogy a srác tényleg előkerült. Regehr azt írja, a rendőrség is segített neki kinyomozni, hogyan érheti el az illetőt. A fiatalembert Firat Ozceliknek hívják, és meg is volt a közös fotó egy kocsmában, ahogy a lány megígérte a Facebookon. Arra ittak, hogy minél többen kövessék Ozcelik példáját – reméljük, így lesz.

A photo posted by kaitlynregehr (@kaitlynregehr) on

Ön is volt már hasonló helyzetben?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! Érte már önt is ilyen atrocitás? Volt, aki kiállt ön mellett? Esetleg ön látott ilyet? Közbelépett? Nem lépett? A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.