Ebben a posztban egy 33 éves angol nő válásának elég fura történetét mutatjuk be önnek. Kelly Cruse az angliai Plymouthban él, és csomó allergiája volt, többek között a macskákra. 2002-ben egy orvos azt ajánlotta neki, hogy próbálja ki, mi történik, ha odavesz egy macskát a lakásba – hátha ettől a drasztikus lépéstől elmúlik az allergiája. A doki eléggé beletrafált, hamarosan ugyanis tényleg csökkenni kezdett az allergiás reakció és Cruse immunrendszere erősödött. Egy hátránya volt ennek a csodás javulásnak: végülis ez okozta Cruse házasságának összeomlását.

Az asszonynak két gyereke született férjétől, Jamie most 11, Oliver 7 éves. Nyilván a férj is örült annak, hogy elmúlt Cruse betegsége, a probléma csak az volt, hogy az asszony egyre jobban megbarátkozott az eredetileg terápiás céllal befogadott macskával. Vagyis macskákkal.

A nő egy sziámi-fajtára kezdett specializálódni, és gyakorlatilag tenyészteni kezdte őket a lakásban. Plusz a 35 cica mellé odavett öt darab csivavát és egy dobermant is. Ez az állatlétszám a férjnél kiverte a biztosítékot, és azt mondta feleségének, hogy válasszon: ő vagy a macskák. Cruse ezt nyilatkozta erről a szituációról:

Nem voltam már boldog a kapcsolatban, erre ő egyszer csak azzal jött, hogy „vagy én, vagy a macskák”. Nem reagálok jól az ultimátumokra, úgyhogy a férjemet küldtem el. A gyerekek rendszeresen látják azóta is, de most sokkal boldogabb a család.

Cruse annyira rákapott a macskázásra, hogy már hivatalos, sőt díjnyertes tenyésztőnek számít, pedig továbbra is csak hobbiként űzi a dolgot, programozóként dolgozik. Jobban is teszi, ha keres, amennyit csak tud, a macskák miatt ugyanis át kellett alakítania a lakást, és évi kb. 15 ezer fontot, azaz kb. 6,5 millió forintot költ az állataira, miközben a tenyésztés bevallása szerint nem igazán hoz be neki pénzt. A lakásátalakításra egyébként egészségügyi okokból volt szükség, meg azért is, hogy külön területre lehessen zárni a hímeket és a nőstényeket, hogy ne párosodhassanak.

Eddig kb. 200 macska született nála, többségüket két évig tartja meg, aztán továbbadja. Ha a férje nem macskarajongó, akkor végülis csodáljuk, hogy eddig bírta a feleség mellett, de azért Cruse egyáltalán nem rekorder ebben a műfajban, klikkeljen csak erre a pár évvel ezelőtti sztorira...