A szexuális zaklatásnak rengeteg formája lehet, és nem is feltétlenül illegális az összes. Egy nő például Bostonban sétált az utcán a múlt héten, és az tűnt fel neki, hogy egy férfi megy utána, és az ágyékát és fenekét videózza. Mármint nem a sajátját, hanem a nőét, illetve az utcán arra járó más nőkét, sőt, fiatal lányokét is.

Sokan valószínűleg meneküléssel reagálnának egy ilyen helyzetre, de ez a bizonyos nő nem ezt tette. Hanem elővette ő is a telefonját és utánament a férfinak, filmezve őt, egyértelművé téve, hogy a felvételt fel fogja tenni az internetre. Fel is tette.

Csak nem érzi magát kényelmetlenül ettől?

Ezt kiabálja a nő a férfinak, aki káromkodva válaszolgat vissza és tagad mindent. A nő ugyanis az illető fejére olvassa, hogy engedélye nélkül filmezte őt, és követeli, hogy a férfi törölje ki a felvételt. A férfi erre nem hajlandó és nem is ismer be semmit, már ha azt nem vesszük beismerésnek, hogy egyszer csak azt mondja, hogy:

Miből gondolja, hogy az ön engedélyére lenne szükségem, kezdjük ott!

A Jezebel megerősíti, hogy ebben a férfinak történetesen igaza van, nyilvános helyen szabad videózni, még akkor is, ha undorító, zaklatásszerű módon teszi azt az illető. Ugyanemiatt van, hogy a nő videója is teljesen legális, plusz remélhetőleg hatásos is – merjük remélni, hogy ezek után a férfi nem fog így többször seggeket videózni, de azt meg főleg, hogy ha egy nő egy férfi miatt kényelmetlenül érzi magát, lesz mersze szólni és megkérni az illetőt, hogy hagyja abba.

Már csak azért is jó, hogy felkerült ez a videó a netre pont most, mert egy korábbi posztunkkal kapcsolatban a napokban egy remek levelet kaptunk egy férfiolvasónktól, Achillesztől arról, hogy hogyan kell (kéne) viselkedni ilyen szituációban.

Én ugyan pasi vagyok, de 2 legjobb barátnőmet is zaklatták már szexuálisan a BKV villamosain (4-6), illetve buszon. Sajnálatos módon mindkettőjüket többször is inzultálták már.

Egyikük egy alkalommal a 4-6-oson úgy járt, hogy a tömegben érezte, hogy a mögötte álló férfi a fenekéhez dörgöli a péniszét ruhán keresztül. Szegény eleinte arra gondolt, hogy biztos véletlen, és a zsúfoltság miatt kényszerülnek ilyen „intim közelségben” utazni. De aztán rá kellett jönnie, hogy szó sincs erről, mert elég egyértelműen dörgölődzött hozzá. A körülötte állók semmit nem érzékeltek ebből, vagy nem akartak. Ő meg annyira meg volt ijedve, hogy semmit nem tudott ellene tenni, hiába próbált elhúzódni.

Másik barátnőmmel szintén megtörtént egy ilyen eset, de neki volt durvább este is. Az egyik buszon (már nem emlékszem a járatszámra, de belvárosi) egy idős férfi ült mellé, és elkezdte fogdosni a combját, közben meg markolászta a saját péniszét. Iszonyatosan meg volt ijedve ő is, és hiába nézett körbe és látta, hogy mások is látják, senki nem tett semmi, hogy megvédje. Borzasztóan dühít, hogy ilyen előfordulhat.

Sajnálom, hogy egyik esetnél sem voltam ott, hogy segítsek rajtuk. Mivel ez, úgy tűnik, gyakori a BKV-n, ezért mindkettőjüknek ezt tanácsoltam: ha legközelebb hasonló szituáció előfordul, kezdjenek el hangosan olyanokat mondani, mint hogy „maga perverz undorító alak, nem szégyelli magát?” A lényeg, hogy jó hangosan hívja fel magára és a zaklatójára a figyelmet és szégyenítse meg a többi utas előtt, mindaddig, amíg abba nem hagyja.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.