A The Local nevű újságcsalád svéd tagja tette közzé tegnap ezt a tényleg mesébe illő sztorit, ami először a Göteborgs-Posten című lapban szerepelt. Az egyik főszereplő bizonyos Josefin Karlsson, aki 37 éves és Göteborgban él hat gyerekével. A közértnél, ahova jár, mindig szokott látni egy koldust, akivel az arrajárók egy része rendes volt, mások viszont beszólogattak neki.

Erre Karlsson elhatározta, hogy ő nem beszólni fog, hanem megszólítja az illetőt – azt mondja, azért, mert kíváncsi volt, hogy a nyilván délebbről származó férfi miért és hogyan került fel oda hozzájuk északra. A másik főszereplő ez a bizonyos koldus, 21 éves, a neve Florin Serhan, ők azok alább, a fenti kép csak illusztráció.

This woman was so disgusted by abuse hurled at the beggar sitting outside her local supermarket in Sweden that she decided to talk to him. Now they are getting married.

Posted by The Local on Wednesday, 25 November 2015

Mint kiderült, Serhan egy romániai faluból származik, 21 éves és 12 testvére van. Nem lehetnek túl gazdagok, de a fiatalembernek Svédországban sem igen jöttek be a számításai, bár persze nem tudhatjuk, hogy pontosan mire számított, amikor odament, de valószínűleg koldulásnál többre. A svédországi klímában különösen keserves lehet az utcán lenni egész nap, és Serhan azt fontolgatta már, hogy ennél még a romániai nyomor is jobb volt, de pont úgy adódott, hogy ekkor bejött a képbe Karlsson.

A nő először csak szóba elegyedett a férfival, angolul tudtak valamicskét egymással beszélni. Aztán, mivel Karlsson megsajnálta Serhant és szimpatikusnak találta, vissza-visszajárt hozzá, vitt neki esernyőt, amikor esett, takarót, amikor hideg volt, illetve megengedte a férfinak, hogy a telefonjáról hazatelefonáljon Romániába. Volt, hogy az asszony a gyerekeit is levitte a férfihoz, és együtt fociztak.

Erre egyszer csak egy szép napon (estén) csöngött Karlsson telefonja, felvette, és Serhan szólt bele azzal, hogy úgy érzi, érzelmei vannak jótevője iránt és szeretne még többet lenni vele. A nő saját bevallása szerint azzal reagált erre, hogy felsorolta a sok-sok kézenfekvő okot, ami miatt ők nem lehetnek egy pár (és most nem csak a 16 évnyi korkülönbségre gondolunk), de azt mondja, a szíve legmélyén ő is csak azt érezte, hogy ő szintén több időt szeretne együtt tölteni ezzel a férfival.

Úgyhogy nemsokára tényleg egy kapcsolatot kezdtek, majd összeköltöztek, és bár nem tudjuk pontosan, mennyi idő telt el a megismerkedés óta, az biztos, hogy Serhan egyszer már haza is utazott Romániába Karlsonnal, hogy megmutassa menyasszonyának a családját és a szülőfaluját.

Az igent most decemberben fogják kimondani Svédországban, de azt tervezik, hogy lesz egy bazi nagy lagzi is Romániában, valószínűleg két-három év múlva. És még egy elég szimpatikus nyilatkozat a menyasszonytól a végére:

Van, aki azt mondja, hogy túl nagy köztünk a korkülönbség, meg hogy csak azért vesz el feleségül, hogy Svédországban maradhasson. De az emberek többsége örül nekünk. Ha meglátnak, mosolyognak és gratulálnak nekünk, és azt mondják, olyan a történetünk, mint egy Disney-mese.