Sok válasz érkezett az elmúlt hét napban a múlt vasárnap megjelent posztra. Ebben egy Taksony álnevű olvasónk azt mesélte el, hogy 20 évesen összeköltözött egy lánnyal, akivel négy év után most szakítottak, miután a kapcsolatot Taksony saját szavával élve tönkretette. Mi ilyenkor a teendő? – kérdezte a fiatalember. Várakozzon? Reménykedjen? Válaszoljon a lány elbocsátó üzenetére?

Nos, a posztban elhelyezett szavazógép eredményei szerint a többség úgy látja, tovább kell ilyenkor lépni, de néhányan ennél részletesebb tanácsokat is adtak, saját tapasztalatok alapján. Három ilyen levelet választottunk ki ehhez a poszthoz. Mindhárman Taksonynak válaszolnak, de van, aki egész konkrét tanácsokkal szolgál arról, hogy szakítás után mikor kell újrakezdeni a csajozást. Lenne hozzáfűznivalója? Szívesen írna ön is arról, hogyan lett túl egy szakításon és mikor kezdett új kapcsolatot? Írjon még ma, a Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk a leveleket!

Tasziló

Így a negyvenen túlról azt üzenem Taksonynak, hogy lépjen tovább. Ha van valami, ami kikívánkozik belőle, azt írja szépen meg a lánynak, ha nincs, akkor ne, aztán élvezze az egyedüli életet egy ideig. Nekem két rövid kapcsolatom volt eddig az életben meg egy hosszú.

A két rövid viszonylag későn, húszas éveim elején. Úgy éreztem, hogy őrülten szerelmes vagyok és borzasztóan fájt a szakítás. Nem emlékszem, hogy mit gondoltam akkor, miközben ezek a kapcsolatok tartottak, azt hittem, hogy velük leszek életem végéig? Nem tudom, hogy ezen gondolkoztam-e, az biztos, hogy elsősorban azért fájt a szakítás, mert visszautasított valaki, akit szerettem, és ilyen addig még nem volt az életemben. Ezen borzasztó keresztülmenni, de még mindig jobb, ha akkor történik meg először, amikor az ember még ilyen fiatal.

Az én családi és baráti körömben aki a húszas évei elején összeházasodott a szerelmével, azoknak a döntő többsége mostanra elvált. Ki csúnyán, ki kevésbé csúnyán. Engem őszintén érdekelne, hogy Taksony tényleg komolyan azt hitte, hogy azzal lesz élete végéig, akivel 20 évesen jött össze? Vagy ő se gondolkozott ezen?

Senki nem marad azzal élete végéig, akibe 20 évesen esik bele, mondom ezt én úgy, hogy 10+ éve vagyok a szerelmemmel, akibe 26 évesen estem bele. Szóval én azt üzenem, hogy a nagy számok törvénye alapján sajnos Taksony ez a kapcsolat arra volt ítéltetve, hogy ne tartson örökké, szóval nem kell ezen feszengeni, hogy jaj, vége lett. Kell az életbe egy ilyen tapasztalat, kellemetlen, de olyan, mint a védőoltás, megvéd későbbi még nagyobb csalódásoktól. Tanulj a hibáidból és az ő hibáiból is, aztán élvezd tovább az életet.

Ez meg marhaság, hogy valaki 24 évesen önbizalomhiányos. Ennél fiatalabb, szebb, vonzóbb sose leszel, a tested és az agyad most működik a legjobban, végre egyedül vagy, meg fogod tapasztalni, mekkora királyság manapság huszonévesen egyedül élni egy srácnak. Most élsz, most élvezd, amit nyújt az élet, ha már egyszer pont abban a korban vagy, amikor nagyon sokat nyújt.

Tatjána

Az előbb olvastam Taksony levelét. Majd 36 éves fejjel a következőket tanácsolnám neki: ne kezdjen azonnal új kapcsolatba. Persze mondják, hogy kutyaharapást szőrivel, de ez a legnagyobb hülyeség. Gyászold meg a kapcsolatodat – ahogy olvastam, több évig tartott. Nem lehet egy ilyen kapcsolaton 1-2 hét alatt túllenni, hiszen a mindennapjaid része volt a lány.

A saját történetem alapján azt mondanám, hogy hagyj időt ennek. Én nem tettem. 16 évig nem tettem meg. Kapcsolatból kapcsolatba másztam, végül amikor 2,5 év után a nagy szerelmem elhagyott – legalábbis azt hittem, hogy ő volt az, de közben kiderült, hogy dehogy! – az egész egyszerre ömlött rám.

2 évig jártam kineziológushoz, mire normálisan talpra álltam. Persze ennek is volt haszna, soha ilyen jól nem éreztem magam a bőrömben, mint most. És azóta rámtalált a szerelem is. Szóval van remény, ne keseredj el! Csak hagyj egy kis időt magadnak.

Tas

  1. Írj választ: kiterjedt bocsánatkérést, hogy lássa a jó szándékodat (amúgy jó, hogy magadnak beismered)
  2. Állj meg és várj (dolgozz, tanulj...)! Mivel úgysincs esélyes csaj a közelben, ne ugrálj, mert...
  3. a) az ex ezt látja, és ha nem is jövő héten, de akár holnap meggondolhatja magát!!! b) várd ki a kapcsolat időtartamának az egyharmadát (vagy 9-18 hónapot), ezalatt megváltozol, aztán egy új, egészséges és hosszútávú kapcsolatba kezdhetsz bele
  4. Ne keress mást az adott időszakon belül, mert az csak pótszer. Amikor a pót is szétmegy, pótpótszer kell, nem folytatom, eredménye a szinglik világa.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.