horoszkóp
shutterstock 193335389

Mióta a megcsalás történt, folyamatosan sértegetnek

2016.02.21. 18:05

Az alábbi levél beküldője, Zelmira tanácsért fordul hozzánk, azaz a Randiblog olvasóihoz. (Igen, a Zelmira is egy álnév!) Az már a poszt címéből is kiderül, hogy itt egy félrelépésről lesz szó, de érdekes módon ebben a sztoriban nem is az a legfontosabb, hogy a hírre hogyan reagált a megcsalt fél, hanem az, hogy a megcsalt férfi családja hogyan reagált.

Zelmira egy nagyon nehéz helyzetet vázol fel, ő maga nem is tudott megbirkózni a szituációval – nem csodáljuk. Ön azért tudna valamit tanácsolni neki? Volt már hasonló helyzetben? Kérjük, ha lenne mit írnia a témában, írja is meg és küldje be a Randiblog e-mailcímére!

23 éves nő vagyok, a párommal az egyetem alatt ismerkedtem meg. Diplomával a kézben és több éves felszínes ismeretség után egy évvel ezelőtt összejöttünk. Kezdetben úgy éreztem, ennek kellett megtörténnie, hogy boldog legyek, majd jöttek a szürke hétköznapok, és vele a hétköznapi problémák. Egy félreértés után én elmentem nélküle bulizni, és lefeküdtem a legjobb barátommal. Ezt persze nagyon megbántam, és több hetes mély beszélgetés-sorozat után a párom is megbocsátott nekem.

Ám itt jön a képbe a párom családja. Számomra nagyon furcsa a kapcsolatuk, minden szabad pillanatukat együtt töltik, és ez a heti három találkozó és havi egy egész hétvégés program szinte számomra is kötelező programmá vált. Alapvetően jó szándékú emberek, de úgy kezelik a páromat, mintha 5 éves lenne, arról nem is beszélve, hogy az én véleményemet semmibe veszik, legyen szó bármiről.

Mondanom sem kell, hogy mióta a megcsalás történt, azaz több, mint fél éve, folyamatosan sértegetnek is. A párom döntését nem értem, fordított esetben én először a barátaimhoz fordultam volna tanácsért, nem a családomhoz, de elfogadom. Azt, hogy hibáztam, akárhogy sajnálom, megváltoztatni nem tudom, és úgy érzem a párom is megbocsátott nekem, bizalommal fordul hozzám minden esetben.

A családja azonban megkeseríti az életünket. Sokszor észre sem veszi, hogy milyen válogatott támadásokat intéz ellenem a családja. (Pl. tudják, hogy egy korábbi baleset miatt félek a vezetéstől, de előző hétvégén gokartozni ment az egész család, amit nem hagyhattam ki, mert iszonyatos bunkóság lenne...) A párom a világ legkedvesebb embere, és minden együtt töltött pillanatunkban a tenyerén hordoz, de az én poharam betelt, hiába szeretem, a családja miatt elhagytam.

Nagyon friss a dolog, pár napja történt mindez, és fogalmam sincs, hogy jól döntöttem-e. A barátom azóta is többször keresett, mondván, hogy szeret, és együtt megoldjuk a problémákat. De őt hiába szeretem én is viszont, a családját nem tudom elviselni.

Köszönöm, hogy elolvastátok, és szívesen fogadok bármilyen tanácsot, tapasztalatot.”

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.