A mai posztban egy manchesteri nő, bizonyos Alex Hill esküvőjét mutatjuk be, illetve az esküvőre készülődés folyamatát. Ennek a készülődésnek gyakran része egy kisebb-nagyobb fogyókúra – hát a most 28 éves Alex Hillnél nagyobb része volt, az ő súlya ugyanis a 147 kilót is elérte, de semmiképpen sem akart ilyen súllyal férjhez menni. Három és fél év telt el az eljegyzés és a menyegző között, ennek az időnek a nagy részét Hill úgy töltötte, hogy el se mert menni menyasszonyi ruhát próbálni. Aztán amikor mégis, akkor jöttek a meglepetések.

Már csak fél év volt hátra az esküvőig tavaly januárban, amikor a leendő Kevin Moore-né úgy döntött, hogy nem halogathatja tovább, muszáj néznie egy ruhát, ráadásul súlyából addigra sikerült valamicskét leadnia. Mellesleg egyetemista korában szenvedett egy autóbalesetet, és ettől kezdve a hátával voltak problémái, nehezen épült fel, ekkor kezdett egyre többet enni, egyre kevesebbet mozogni – ez vezetett oda, hogy ennyire elhízott.

Elment egy üzletbe, és hamarosan kiderült, hogy konkrétan egyetlen darabjuk van, ami Hillre nagyjából rámegy, úgyhogy a menyasszonynak nem volt túl sok választása, megvette azt. 1250 fontba került, ami kis híján félmillió forint.

A terv az volt, hogy Hill rákapcsol a fogyókúrázásra, és akkor remélhetőleg az esküvő előtt kicsit be lehet majd még venni a ruhából. Rá is kapcsolt, és a hátralevő fél év, azaz pontosan 197 nap alatt ledobott több, mint hatvan kilót. Gondolhatjuk, hogy milyen büszke volt, amikor három héttel az esküvő kitűzött időpontja előtt, azaz tavaly júniusban visszament az üzletbe, hogy na akkor most valószínűleg tényleg egy kicsit be kell venni a ruhából.

Na állítólag itt lett nagy sírás-rívás a jelenetből. A varrónő azért keseredett el, mert azt kellett mondania, hogy ennyit nem tud bevenni a ruhából, egyszerűen nem vállalkozott a feladatra: a kuncsaft túl sovány lett egy ekkora ruhához. Alex Hill meghatottságában fakadt sírva, és állítólag könnyezett az örömtől a bolt tulajdonosa is. Nem csodáljuk, hogy örült, mert így eladhatott még egy ruhát a leendő menyasszonynak – ez ráadásul még jóval drágább is volt: 1750 font, azaz kb. 680 000 Ft. Hill fölöslegesen dobta ki az előző félmilliót egy olyan ruhára, amit aztán egyszer se tudott felvenni.

Nyilván nem emiatt volt, de a menyasszony senkinek nem mesélte el, hogy vett egy új ruhát – családja úgy tudta, hogy a fél évvel korábban kiválasztottban fog megjelenni a tavaly júliusban tartott ceremónián. A most már Alex Moore nevet viselő nő így nyilatkozott az egészről a Mirror című újságnak:

Amikor Kev és én 2011-ben eljegyeztük egymást, megvolt az ösztönzés, hogy lefogyjak. Tudtam ugyan, hogy ő szeret engem függetlenül attól, hogy mi a súlyom, és hogy mindegy, hogy hogyan nézek ki, mindenki örülni fog a boldogságomnak az esküvőmön, de azért le akartam fogyni.

...

Amikor az esküvő napján öltözködtem, sírtam a büszkeségtől, hogy mennyire megváltoztam. És Kev szóhoz se jutott, amikor az oltárhoz sétáltam a szűkre szabott ruhában, a barátaim és a családom jó részéről nem is beszélve, mivel ők nem találkoztak velem, amíg fogyókúráztam. Rögtön hallottam a hüledezést, amikor megláttak – a násznépből egy csomóan elmentek mellettem aznap reggel, mert nem jöttek rá, hogy ki vagyok.