Oroszországban a bíróság elrendelte egy téglafal építését egy csaknem 700 millió forintot érő luxuskastély közepén, hogy egy ellenségeskedő expár továbbra is itt tudjon élni. Az asszony, a 45 éves Margarita Cvitnyenko emiatt viszont nem tudja használni a második emeleten lévő hálószobáját, mert az egyetlen lépcső, ami a házban van, férje, Szergej oldalán található. A nő az interneten írt kálváriájáról, ugyanis

az egyik barátnője az emeleten esett csapdába a sebtében felállított fal miatt, amit férje építtetett.

Egy nap Szergej kijelentette, hogy elhagy. Korábban is voltak már nézeteltéréseink, leginkább azért, mert többször is megcsalt. Beletörődtem, mert szerettem őt, nem akartam elhagyni, nem akartam, hogy a gyerekeink apa nélkül nőjenek fel. Erre ő hagyott el engem, már a válókeresetet is beadta

- idézte a Daily Mail az asszonyt, akinek a bíróság döntése szerint 50-50 százalékos arányban kell osztozkodnia férjével a vagyonukon. A házaspár legfőbb tulajdona egy hatalmas kastély Moszkva előkelő, Rublevka nevű külvárosában. A bíróság szakértői mérték fel a házat, és találták ki, hogyan lehetne azt felosztani.

A lépcső, ami a második emeletre vezet, a férjem oldalán van, pedig az emeleten voltak olyan szobák, amelyeket mindketten használtunk. A bíróság szerint nekem is kellene egy új lépcsőt építenem a saját oldalamra, viszont jelenleg nincs erre pénzem, így halasztást kértem

- állítja Margarita Cvitnyenko, akinek házasságából van egy 12 éves fia és egy tinédzser lánya. Az anya azt mondja, hogy az építők nem vették figyelembe, hogy a bírósági döntés szerint még van ideje saját lépcsőházat építeni a második emeletre.

A fiammal éppen reggeliztünk, amikor a munkások betoppantak az otthonunkba, rengeteg betonnal. Egy bírósági határozat volt náluk, amiben az állt, hogy mostanra már rég meg kellett volna építenem a saját lépcsőmet. Megmutattam nekik a korábbi döntést, amelynek értelmében még több idő állt rendelkezésemre.

A munkásokat ez nem igazán érdekelte, így magukra zárták az ajtókat, és egy fallal két részre osztották a házat, ami a feleségnek nem biztosított további hozzáférést luxuslakásuk felső két emeletéhez.

A bíróság értetlenül nézett rám, és azt mondta, egykori férjemnek jogában áll a saját felével azt csinálni, amit akar. Olyan volt, mint valami furcsa komédia. A fiammal a földszinten tartózkodtunk, amikor ez történt, de a barátnőm az emeleten aludt az egyik hálószobában. A munkások így elzárták őt. Az ablakon nem tudott kijönni, mert a magasság miatt túl veszélyes lett volna, felhívtam a rendőrséget, akik egy hosszú létrát hoztak, hogy kimenekítsék.

Margarita Cvitnyenko azt mondja, szüksége lenne egy új bírósági végzésre, hogy visszakapja a lépcsőhöz való hozzáférését, mert annak ellenére, hogy családja vagyonos, neki most nincs pénze másikat építtetni. (Bár könyvelőjük azt állítja, hogy a nő és 52 éves exe egy jövedelmező üzletet irányítottak, míg házasságuk meg nem romlott.)

FRISSÍTÉS: egy blogger olvasónk küldte be az alábbi videót, itt egy talkshow-ban beszél a feleség, plusz jól meg lehet nézni a szóban forgó lakást is.