A Daily Mail a napokban tudósított egy bárpultosnőről, akinek gyereket szült a lelkésznek, aki megkeresztelni készült őt, és aki ráadásul kétszer annyi idős, mint az asszony.

Az 53 éves David Huntley akkor találkozott a 27 éves Charlene Goudievel, amikor az a keresztelkedésére készült. Két héttel később a tiszteletes és tanítványa lefeküdtek egymással, ráadásul a templomban. Az ügy a fegyelmi bíróság elé került, és a férfit el is tiltották két évre a lelkészi szolgálattól. A pár beismerte, hogy heteken át folytattak szexuális kapcsolatot, mígnem Goudie őrülten szerelmes nem lett, és végül teherbe nem esett

Eszünkbe sem jutott az abortusz. A dolog már megtörtént, ez a gyermek egy áldás, Isten ajándéka

- meséli Goudie, akinek már három gyereke van, és aki azzal védekezett, hogy ők is csak emberek. Arra viszont nem  számított, hogy teherbe fog esni, ugyanis fogamzásgátló spirálja volt. Aztán amikor jöttek a rosszullétek, vett egy terhességi tesztet, és kiderült, várandós. 2015 októberében született meg a kislányuk.

Zavart voltam és boldog. Mi ketten csináltuk ezt a pici, tehetetlen életet, Isten egyik gyermekét.

Huntleyt viszont menesztették, a tiszteletes levélben kért elnézést az esperestől.

Én és az egyik hívem nagyon közel kerültünk egymáshoz. Közelebb, mint kellett volna és most terhes

- írta az elvált lelkész, akinek szintén van gyermeke egy korábbi kapcsolatból, és aki nem lakik együtt Goudie-vel és kislányukkal. A férfi abban reménykedik, hogy két év lejártával újra visszatérhet lelkészi hivatásába, az asszony pedig ezt nyilatkozta a jövőről:

David ott volt a szülésnél, csodálatosan viselkedett, nem tudtam volna végigcsinálni nélküle. Mindent megtett értünk, olyan nyugodt volt. Annyira szeretem, kihagy a szívem, ha rágondolok. David nem egy kéjenc pap, ezt nagyon sértőnek találom. Az egyedüli bűnünk az volt, hogy szerelembe estünk. Össze is fogunk házasodni.