Korábban már írtunk Dr. Ruth Westheimerről, aki a rádiózástól a könyvíráson keresztül a  tévécsinálásig  már rengeteg módon próbálta közönsége szerelmi életét feljavítani. A 88 éves szexuálpszichológusnővel a Los Angeles Times újságírója beszélgetett. Arra a kérdésre is válaszolt, hogy milyen gyakran kellene a párkapcsolatban élő embereknek szeretkeznie.

Remélem, hogy a párok annyiszor cirógatják, ölelgetik egymást és bújnak össze, ahányszor mind a két fél akarja.

- mondta.

De mi van akkor, ha soha nincs szex? Dr. Ruth Westheimer szerint:

Erre nem lehet válaszolni, mivel mindenkinek más szükségletei vannak. De, ha ilyen esetről hall, hogy egy pár nem bújik össze, akkor célszerű felkeresniük egy szakembert, egy terapeutát, hogy kiderüljön mi a probléma. Amennyiben régóta fennáll a szexmentes élet, akkor valaminek lennie kell a háttérben, mivel a kapcsolatban élő emberek jelentős része vágyik a szexuális kielégülésre és az intimitásra.

A mai internetes randioldalakról és applikációkról is megvan a véleménye. Hevesi Kriszta ebben a Velvetnek adott az interjúban azt mondta, hogy ezek egy kicsit felgyorsítják az ismerkedés folyamatát, ami több szempontból sem jó, 

  • mert egy adatlap alapján nem kapunk teljes képet a másikról;
  • viszont előítéleteink, irreleváns elvárásaink lesznek az illetővel kapcsolatban a személyes találkozó előtt;
  • és a küzdés, a hódítás sincs meg, így a sikerélmény is elmarad.

Ehhez képest Dr. Ruth Westheimer szerint jók ezek az appok, ha az ember ésszel használja őket.

Még egy nagyon fontos kérdés volt: az idősebbek szexuális felvilágosítása. Pont van egy könyve, aminek azt a címet adta, hogy Szex 50 felett. Nem lehet az egészet összefoglalni egy mondatban, de a lényeg:

A legjobb módja, hogy egy idős pár összebújjon, ha azt kipihenten, egy nyugodtan átaludt éjszaka után teszik. 

(LA Times)