Will Seaton az USA-ban él, Indiana államban, egy Santa Claus (=Mikulás) nevű településen. A fiatalember 25 éves, egy erőműben dolgozik, barátnőjét Ashley Schausnak hívják, két évvel fiatalabb és geológus. A lány előre tudta, hogy lánykérés lesz, mert elmentek együtt egy szép helyre, és Seaton fotóst is hívott. De mégis volt meglepetés és meghatódás átlagon felüli mértékben.

Ashley Schausnak ugyanis van egy húga, a 15 éves Hannah, aki Down-szindrómás és cukorbeteg egyszerre. Folyamatos ellátást igényel, és gyakorlatilag mindig a nővérével van. Amikor Ashley Schaus összejött Will Seatonnal 2010-ben, a lány rögtön tisztázta a helyzetet: neki a húga az első, és ha a férfi ezt nem tudja elfogadni, akkor jobb, ha nem is próbálkozik. Seaton nemhogy elfogadta, hanem azóta is testvéreként bánik Hannah-val, akit még a lánykérésre is magukkal vittek.

Sőt, a vőlegény először a húghoz fordult oda, azzal a kérdéssel, hogy:

Leszel-e a barátom mindörökre, amíg a halál el nem választ?

Hannah Schaus igent mondott, és Ashley Schaus nyilatkozatából tudjuk, hogy innentől kezdve a könnyeivel küszködött mindenki, de Seaton ezután feltette a hagyományos kérdést is a szerelmének, aki természetesen szintén igennel felelt. A menyasszony a vőlegény dédnagyanyjának aranygyűrűjét kapta meg, Hannah pedig egy olyan gyűrűt kapott, amit Seaton nagymamája hordott fiatal korában.

A post shared by HowHeAsked (@howheasked) on

Ashley Shaus ezt nyilatkozta később a Daily Mail cikke szerint a húgáról, illetve arról, hogy a lánykérés vele kezdődött:

Olyan megkönnyebbült és boldog voltam miatta! Annyira örültem, hogy őneki is része lehetett egy ilyenben, mert nem tudom, hogy valaha is összejön-e majd valakivel és hogy meg fog-e házasodni.

Hát mi drukkolunk Hannah-nak, hogy összejöjjön, de ha nem, az sem tragédia, már csak azért sem, mert a húg az esküvőből sem fog kimaradni, ott megint örök barátságot fognak fogadni egymásnak a vőlegénnyel.