Létezik egy Quora nevű internetes oldal, amit a legkönnyebben úgy lehetne jellemezni, mint a gyakorikérdések.hu amerikai változatát. Az itt feltett kérdések némiképp különböznek a magyar verzión találhatóktól, és talán pont ezért történhetett meg, hogy egy Kevin James Walsh nevű fiatalember az évszázad romantikus sztoriját publikálhatta rajta. „Mi volt az a pillanat az életedben, amiről azt gondoltad, hogy ilyen csak a filmekben történik?" – szólt a kérdés, Walsh pedig megválaszolta. (Sajnos az Instagramos illusztrációk miatt kénytelenek vagyunk spoilerezni, és elárulni, hogy a kezdeti nehézségek ellenére happy enddel végződik majd a történet, de ez aligha változtat bármit is a lényegen.)

Walsh tehát elmesélte, hogy 13 éves volt, amikor egy táborban kiszúrta magának Blake Moore-t. Úgy érezte, ő a legszebb lány, akit életében látott, és miután közölte vele, hogy nagyon jól áll neki a fekete, elkezdtek egyre több időt együtt tölteni. Ebből nyilvánvalóan az lett, hogy iszonyú közel kerültek egymáshoz, majd a tábor végén AOL-címet cseréltek (ez olyasmi, mint nálunk volt az MSN), majd jó darabig tartották is a kapcsolatot egymással. De aztán, ahogy ez az első szerelmeknél gyakran megesik (pláne, ha abból hirtelen távkapcsolat lesz), pár év után valahogy megszakadt köztük a kommunikáció.

Mégis mindennap gondoltam rá, képtelen voltam elfelejteni. Nem tudnám megmondani, hogy miért, egyszerűen csak valahogy bennem maradt 

– írja Walsh, majd jön a történet szomorú része. Olyan 17-18 éves lehetett, amikor összejöttek a dolgai, és ahogy azt a kamaszok szokták, indokolatlanul tragikusnak kezdte látni az életét. Sajnos ez odáig fajult, hogy depressziós lett, amelyből azt érezte, az egyetlen kiutat az öngyilkosság jelentheti. Elment a kiválasztott helyszínre (arról nem szól a fáma, hogy hova), majd úgy döntött, tényleg véget vet az életének. 

Nagyjából 5-10 másodperc volt hátra, hogy megtegyem. Aztán hirtelen megcsörrent a telefonom. Nem ismertem a számot, de úgy éreztem, nem halhatok meg úgy, hogy nem tudom, ki az. Felvettem, és ő volt. 

Moore nem tudta hirtelen megmagyarázni, hogy miért telefonált egy év szünet után, de azt mondta, valamiféle erő késztette rá, hogy megtegye. Walsh ekkor elmondta neki, hogy mire készül, a lány pedig azonnal lebeszélte, és megígértette vele, hogy másnap beszélnek telefonon. 

Hazamentem, és elkezdtem megfogalmazni a levelet, amivel, úgy terveztem, egy nap megkérem majd a kezét. 

Nos, 10 évvel később meg is tette, tavaly pedig összeházasodtak. Szerelmük nem mindennapi története itt tart jelenleg, aztán majd kiderül, mivel tudják még fokozni. 

Forrás: Red Book

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gyerekkori szerelme mentette meg az öngyilkosságtól

Ha a lány egy kicsit későn érez meg valamit, ma nem tartanak ott, ahol.

10 · Sep 01, 2017 06:00pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments