Kedves Isméria!

– ezzel a megszólítással kezdődik Berény álnevű olvasónk levele, amit teljes egészében el lehet olvasni alább, csak egy kis bevezetőt hadd szúrjunk ide azok kedvéért, akik esetleg nem követték figyelemmel a Randiblog Inbox posztsorozatot az elmúlt hetekben.

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Szóval Isméria álnévvel jelent meg egy olyan hölgyolvasónk levele, aki 43 éves, de azt tapasztalja, hogy ha elmondja ismerkedéskor az életkorát, a férfiak gyakorlatilag azonnal lelépnek. Feltette tehát a kérdést: megmondja egyáltalán? Olvasóink túlnyomó többségének a válasza az volt, hogy igen, ez látszik a szavazógép által mutatott eredményből, és ezzel ért egyet Berény is. Alább megírja, hogy miért.

Emília szintén egy egyedülálló és önálló nő, aki arról írt nekünk, hogy ő is nehezen talál férfit, de ő a kérdéskörnek nem az életkorral kapcsolatos részével foglalkozott, hanem egy hasonlóan fontos témát, a pénzügyi helyzetet emelte ki. Őt azért emlegetjük, mert alább Berény neki is válaszol. Ön is bekapcsolódna a beszélgetésbe? Semmi akadálya, írjon nekünk ön is a Randiblog e-mailcímére!

40 éves, egyedülálló férfi vagyok, nagyjából abból a rétegből aki neked, és Emíliának és még egy rakás másik hasonló cipőben járó nő elvárásainak megfelelhet. Van munkám, autóm, új építésű, 3 szobás, fővárosi lakásom, a lakás értékével egyező félretett pénzem a bankban, és nincs hitelem. Család nuku, partner nuku.

Ez most erős lesz: nem kellenél, és Emília sem. Az életkorotok miatt. Sajnálom. És hogy mégis miért? Egy valamit borzasztóan hiányolok a leveleitekből, mégpedig a gyerek témát. A férfiak nem szeretik a „nagy” problémákat. Márpedig egy 40 körüli nő méhében már sokkal nehezebben fogan meg egy gyermek, hát még kettő, mint egy 30-35 évesében. Ez puszta biológia, és aláírom, hogy ez egy tragédia ezen nők számára. Miért válasszon titeket egy 40-es férfi ha családot szeretne? Túl sokáig hagytátok ketyegni a biológiai órát, és már alig ketyeg... A 20-as nőket hagyjuk, azok a 40+-os férfiak, akik őket hajtják, a farkuk után mennek, nem az eszük után.

Én nagyon erősen azt ajánlom minden nőnek, hogy ne titkolja az életkorát. Ez egy nagy kitolás a férfiakkal (a smink és a magassarkú mellett, de azok bájos csalások, ellenben azzal ha valaki az életkorából tagad). Én sem ismerkedem neten, és az életben bizony sokszor nehéz megtippelni egy nő korát. Vannak nagyon jól és fiatalosan kinéző 40-es nők. Ez szuper. De miért titok ez a kor a közösségi oldalon a nők 99%-ánál? Ezt sosem fogom megérteni. Magatokkal toltok ki. Kellemetlen egy nőt azért dobni, mert annyi éves, amennyi, de ha nem titkolnátok, akkor csak olyan férfiak közelítenétek felétek, akiknek ez nem baj – mert persze ilyenek is vannak azért. Lehet, hogy elvált apukák, vagy gyereket nem akarók.

Ja és ha már gyerek, még egy téma. Szórakozóhely, ismerkedünk, randi vacsorával, esetleg mégegy randi, majd benyögi a „csaj”, hogy ja, amúgy van egy gyerekem. Részemről pedig facepalm... És ez nem egyszer fordult elő. A férfi ilyenkor vagy lelép, de a normálisabb elmagyarázza, hogy „nekem nincs gyerekem, nem voltam házas, és mindezeket szeretném egy hasonló helyzetben levő nővel együtt átélni”. Gyerekes, elvált nők: semmi baj a gyerekkel, de kérlek, ismerkedjetek hasonló helyzetben levő, elvált férfiakkal, abból lehet valami.

A 30-35 körüli nőknek erősen azt ajánlom, hogy találjanak valakit és szüljenek gyermeket. Még ha rosszul sikerül is választaniuk, legalább a gyerek megvan. El lehet később válni, és megtalálni életed párját, két félcsaládból lesz egy boldog egész. Sok ilyet látok! Mielőtt megszóltok, én is ezt fogom tenni, ha nem találom meg hamarosan életem nagy szerelmét – akkor udvarolni fogok egy 35 évesnek, és csinálunk gyorsan gyerekeket. Nem fogom a végtelenségig azt a vágyképet üldözni, amit valószínűleg nagyrészt a média ültetett belém (AngelinaDzsoli és társai). Egy férfi sem húzhatja túl sokáig a szülővé válást.

Attól félek, hogy a fentiek elkeserítik a 40-es, gyermektelen, egyedülálló nőket. Szerintem számukra a kiutat a laza kapcsolat jelentheti. Egy picit fel kéne adniuk a szerelem-vágyukat, és belemenni egy olyan kapcsolatba, ami inkább a szexről szól. Persze nem azt mondom, hogy bárkivel, igenis kellenek elvárások. A lényeg, hogy ne legyen nagy dráma, ha szakítás van, és erről biztosítani kell a férfit már az elején (különben menekül). Azért lehet kiút, mert ha egy ilyen kapcsolatban az életkor ellenére mégis megfogan egy gyermek, abból nagyon is lehet egy jó házasság és család. Én sem lennék ellenére egy jól kinéző 40-es nőnek, és el is venném, ha tudnám, hogy gyereket tud szülni nekem. Attól viszont kikészülnék, hogy ha ez nem jönne össze mondjuk 1 év alatt, és a nő hatalmas drámának élné meg, ha emiatt szakítani akarnék.

Összefoglalva: a férfiak tudatosan vagy tudattalanul, de a nők termékenységét nagyon is figyelembe veszik a párválasztásnál. És ebbe nem csak a külalak tartozik bele, hanem az életkor is.”

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!