Van az mondás, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó, ami ugye arra utal, hogy egy újrakezdett kapcsolatnak nem sok értelme van. Ennek a nagy igazságnak a cáfolatára azonban számos történet van, például Ron Owen és Ruth Holté, akik 60 éve még a szakítás mellett döntöttek, de azok után, hogy pár éve véletlenül újra találkoztak, most már az esküvőjüket tervezik.

A 23 éves Owen és az akkor 18 éves Holt, az ötvenes években egy munkahelyen dolgoztak, így találkoztak és szerettek egymásba. Nagyjából egy évig jártak, mikor végül szakítottak, mert mindkettejük számára fontosabb volt a karrierjük és ezt nem tudták összeegyeztetni a kapcsolattal.

A férfi énekesként próbált meg hírnévre szert tenni, de végül csak odáig jutott ebben, hogy turistahajókon énekelt, az asszony pedig inkább férjhez ment, gyerekeket szült és a családjával bejárta a világot. Élt Szaúd-Arábiában és Indiában, mielőtt visszaköltözött volna Angliába. Ám a családi idillje 1983-ban véget ért, mikor elvált a férjétől és ez után is több mint 21 évet kellett várnia arra, hogy a régi szerelme újra rátaláljon.

A 2014-ben Holt már egy ideje egy idősek számára fenntartott lakóparkban élt, mikor Owen is véletlenül pont odaköltözött, egy utcányira tőle. Így találkoztak végül 60 évvel a szakításuk után, de elmondásuk szerint a viszontlátás olyan volt, mintha soha egy percre sem váltak volna el. A váratlan találkozást néhány randi követte, majd összeköltöztek, Owen pedig idén nyáron meg is kérte a szerelme kezét. 

Pár hete éppen tévét néztünk, mikor odafordultam hozzá és megkérdeztem: nem akarsz összeházasodni? Majdnem leesett a székről

- mesélte a brit Metronak a 84 éves vőlegény, aki azt is hozzátette egy kicsit izgul, hiszen korábban nem volt házas, így ez lesz az első  esküvője.