A 2016-os olimpián szexbotrányba keveredő brazil műugró, Ingrid Oliveira a női szinkrontoronyugrás döntőjét megelőző éjszaka bújt ágyba a kajakos Pepe Goncalvessel, ezért állítólag ki is dobta a szobájukból versenyzőtársát, Giovanna Pedrosót. Párjával végül az utolsó, 8. helyen zárta a döntőt, egyéniben pedig a 22. helyen zárt 10 méteren. 

Szexmaraton, orgia – az emberek csak így hallottak rólam. Folyamatosan a fenekemről beszélt mindenki. A egész világ zaklatott, csak azért, mert egy nő vagyok, aki szexelt.

– nyilatkozta öt éve az esetről Oliveira. Most a horvát Gol nevű oldalnak beszélt arról, pontosan mi is történt azon az éjszakán.

Igen, felvittem Pedrót a szobába, de ez nem a verseny előtti este volt. Emiatt senkit sem rúgtam ki a szobánkból és engem sem rúgtak ki a játékokból. Látta egyáltalán valaki, hány óvszert osztottak szét abban az évben az olimpiai faluban? Usain Bolt felvitt egy lányt a szobájába úgy, hogy nem is volt akkreditációja. Bár az emberek Tinder profilokat nyitottak, hogy flörtölni tudjanak egymással, csak az én esetem szivárgott ki. Amikor azt mondták, a történtek megjelentek a médiában, napokig sírtam. Az emberek sértegettek a közösségi oldalakon.

 – árulta el a brazil sportoló.

Tudom, hogy tévedtem, és tisztában vagyok ezzel, de nem érdemeltem meg, hogy így bánjanak velem. Az egész történetet eltorzította a média.

– tette hozzá Ingrid Oliveira. A fiatal lány Tokióban visszanyerheti régi hírnevét, ugyanis tavaly májusban kiharcolta a részvételt, két hete pedig Grand Prix-t nyert Olaszországban. Mint mondja, a pandémia pont jókor jött, hiszen az elmúlt egy év sokat segített neki az önbizalma helyreállításában.