Kilencedik alkalommal rendezték meg Amerikában a Masturbate-a-Thon nevű önkielégítési programot. A maszturbáláshoz kapcsolódó világrekordok javarészt ehhez az eseményhez fűződnek. 2007-ben például az egyik résztvevő úriember 91 centire lőtte el spermáját, idén viszont már több mint másfél méterig repült az anyag.

Egynapos önkielégítési maratonnal ünnepeltek az amerikaiak idén is – immáron kilencedik alkalommal. A Masturbate-a-Thon elnevezésű közös (mégis magányos) programot ebben az évben is San Franciscóban, a Szexuális Kultúra Központjában tartották meg, a Maszturbálás Nemzeti Hónapja keretein belül.

A májust eredetileg azért kiáltották ki ez utóbbinak, hogy így tiltakozzanak a közegészségügy, a PHSCC vezetőjének 1995-ös kirúgása ellen. Jocelyn Elderst vétke mindössze annyi volt, hogy egyik nyilatkozatában azt mondta: a fiatalokat a biztonságos szex érdekében inkább meg kellene tanítani maszturbálni. Clinton elnök emiatt azonnal távozásra bírta a helyéről.

(18 éven felüli olvasóink a Velvet minden ami szex blogjában szaftosabb galériából mazsolázhatnak.)

A Masturbate-a-Thon lényege egyébként az, hogy tudatosítsa az emberekben: nem kell szégyenkezni az önkielégítés miatt, és hogy ez egy teljesen természetes dolog. Ráadásul valóban biztonságos, és segít megismerni az önigényeket. A kezdeményezés lassan, de biztosan terjed: már Londonban is tartottak hasonló rendezvényt.

A résztvevők évről évre megdöntik az önkielégítéssel kapcsolatos rekordokat: 2007-ben a spermáját legmesszebb lövő úriember még csak 91 centit teljesített, ehhez képest idén már 162,5 centire spriccelt a győztes. Az onanizálást leghosszabb ideig szintén egy férfi húzta: 9 óra 58 percen át cibálta a kisbarátját.

Az önkielégítés

Az önkielégítés, (idegen szóval maszturbálás, férfiaknál onanizálásnak is nevezik) a saját nemi szervek kézzel vagy szexuális segédeszközökkel történő ingerlése, melynek során a férfi vagy nő közösülés nélkül jut el az orgazmusig.

Célja lehet a meglévő szexuális vágyak levezetése, amikor valaki nem tud vagy nem kíván másokkal szexuális kapcsolatot kialakítani, de öncélúan is előfordul. A házasságban vagy tartós párkapcsolatban élők együttlétének is része lehet maszturbáció (például ha a közösülést valami okból kerülni akarják); egyéni formája viszont (főleg, ha a partnertől eltérő ábrándokhoz kapcsolódik) csökkentheti az egymás iránti szexuális vágyat.

Régen erkölcstelen cselekedetnek tartották (és a katolikus egyház ma is „a tisztasággal súlyosan ellenkező bűnök” közé sorolja), a kutatások alapján azt lehet mondani, hogy a szexualitás tanulásának egyik eleme a maszturbáció.

(Forrás: Wikipédia)