Több mint hatvan diák szabadult meg a ruháitól az Oxford Egyetemen, hogy meztelenül pózoljanak a fényképezőgépnek. A fotókból készült naptárat most 10 fontért árulják, a bevételből pedig a harmadik világ nyomorgó országait támogatják.

Hétköznapi tevékenységek közben kapták lencsevégre az oxfordi egyetem hallgatóit - a nagy port persze nem az kavarta, hogy a diákok a könyvtárban, szobáikban, vagy a kávézóban pezsgőzve pózoltak, hanem, hogy mindezt meztelenül tették. Az ötlet a huszonkét éves Catherina Little fejéből pattant ki, aki rövid töprengés után arra gondolt, miért is ne lehetne meghökkentő módon pénzt gyűjteni a harmadik világ nyomorgó országainak.

Az elképzelés osztatlan sikert aratott, olyannyira, hogy Einstein egykori egyetemének hallgatói közül több mint hatvanan dobálták le ruháikat és álltak modellt a művészi aktokhoz. A fekete-fehér képekből végül egy naptár készült, ami múlt héten jelent meg, darabja 10 fontért rendelhető, az ebből befolyó összeget pedig jótékonykodásra fordítják.

Az egyik résztvevő a Daily Mailnek elmesélte, hogy számára a meztelen csónakázás volt a legpajzánabb. „Reggel fél hat volt, és biztos vagyok benne, hogy a közeli termek ablakai közül jópár azoktól az emberekről párásodott be, akik bennünket kukkoltak" – számolt be a körülményekről a februári oldalon szereplő Rosie Batty, és azt is bevallotta, hogy ha ismét adódik egy ilyen lehetőség, készen áll a következő pucérkodásra, mert jó ügyet szolgál.

Egy másik diák szerint az egész vetkőzésben az volt a legizgalmasabb, hogy az oxfordi egyetem patinás épületei biztosították a hátteret hozzá: „Csodásan izgalmas volt ilyen tekintélyes környezetben vetkőzni a lányokkal. Szerintem mindannyiunkat meglepett, hogy mennyire élveztük" - lelkendezett, hozzátéve, annyira belejöttek a dologba, hogy még a naptár elkészülte után is ledobálták néha a ruháikat itt-ott.