Egy berlini bordélyházban öt euróval kevesebbet kell fizetniük azoknak a kuncsaftoknak, akik autó helyett biciklivel vagy valamilyen tömegközlekedési eszközzel érkeznek. Az ötlet állítólag valamennyit lendített a gazdasági válság miatt kicsit szorult helyzetben lévő bordély forgalmán. A szexre vágyó ügyfeleknek természetesen különböző tárgyakkal - bérlet, jegy, sisak - kell bizonyítaniuk, hogy valóban környezetbarát módon közlekednek.

Egy berlini bordélyházban öt euróval kevesebbet kell fizetniük azoknak a vendégeknek, akik be tudják bizonyítani, hogy autó helyett biciklivel vagy tömegközlekedéssel érkeztek - írja a news.com.au. "Így mindenki jól jár. A környezetvédelem nagyon sok embert foglalkoztat, és egyébként is nagyon nehéz parkolni ezen a környéken. Így kitaláltuk, hogy öt eurós kedvezményt adunk azoknak a kuncsaftoknak, akik otthon hagyják az autójukat. A gazdasági válság miatt a felére csökkent a forgalmunk az elmúlt egy évben" - nyilatkozta a Maison d'envie tulajdonosnője, akinek a környezetbarát ötlete megmentette az üzletet, hiszen a kedvezmény bevezetése után ismét többen tértek be hozzájuk.

Bizonyíték kell

És hogyan bizonyosodnak meg arról, hogy valaki nem autóval jött? Az egykor szintén örömlányként dolgozó Regina Goetz elmondta, hogy a biciklisek a sisakjukkal, illetve a biciklizár kulcsával, a többiek pedig pedig érvényesített jeggyel vagy bérletükkel bizonyíthatják, hogy valóban nem autóval közelítették meg a bordélyházat. A kocsival érkezőknek egyébként harminc percért ötven eurót, a kerékpárt és a tömegközlekedést választó vendégeknek pedig negyvenöt eurót kell fizetniük. A környezetbarát kuncsaftok egyébként az ügyfélkör 10 százalékát teszik ki.

Rengeteg ötlete van

Az ökotarifa egyébként a bordélyházban dolgozó lányoknak is tetszik, szerintük 56 éves főnöküknek rengeteg jó ötlete van. Körülbelül egy tucatnyi, 20 és 45 év közötti nő dolgozik a bordélyházban, ami mellett egy kerékpárbolt, egy kocsma és egy gyorsétkezde is található. "Nagyon jó a légkör, és a szomszédok is rendesek" – nyilatkozta az egyik örömlány, akinek már több ökokuncsaftja is volt. Regina Goetz lányai közül többen csak másodállásban dolgoznak prostituáltként. Egyikük például valójában nővér, egy másik lány pedig dietetikusként dolgozik egy edzőteremben. Egyébként van köztük főállású háziasszony is.

86 éves a legidősebb kuncsaft

Goetz hozzátette, hogy ez is ugyanolyan üzlet, mint a többi. "Sajnos az ilyen vészterhes időkben nekünk is csökkentenünk kell a kiadásokat. Búcsút intettünk az adótanácsadónknak, kisebb óraszámban foglalkoztatjuk a takarítónőt, és csak olcsó takarítószereket vásárolok. Egy olyan üzletágban, mint a miénk, vannak rossz és jó időszakok. Szeretnénk, ha minél hamarabb véget érne a válság. Mindennap megnézem a tőzsdei adatokat" – nyilatkozta Goetz. Németországban egyébként közel négyszázezer ember foglalkozik prostitúcióval. Ami pedig a kuncsaftokat illeti, a környezetbarát bordélyházat állítólag különböző szociális helyzetű és korú férfiak látogatják, az egyik legidősebb kuncsaftjuk például 86 éves.